ZKDLJ-JSKD

  • Povečaj velikost črk
  • Privzeta velikost črk
  • Zmanjšaj velikost črk
Domov Obvestila Arhiv TEDEN LJUBITELJSKE KULTURE

TEDEN LJUBITELJSKE KULTURE

Teden ljubiteljske kulture je teden, v katerem se bomo predstavili ljubiteljski kulturni ustvarjalci iz celotnega slovenskega kulturnega prostora. Med 15. in 24. majem se bo pod skupno celostno podobo odvilo preko 1.000 različnih kulturnih dogodkov, tako posameznih društev in ustvarjalcev, kot tudi v okviru skupnih prireditev.


KAJ JE NAMEN TEDNA LJUBITELJSKE KULTURE?
Več kot 107.000 tisoč ljubiteljskih kulturnih ustvarjalcev nas je: pevcev, godbenikov, gledališčnikov, plesalcev, slikarjev, kiparjev in fotografov, filmarjev, folklornikov, pesnikov in pisateljev, ljudskih pevcev in še in še. Vsi svojo ustvarjalno energijo in čas namenjamo kulturi in svoji zvesti publiki.
Teden ljubiteljske kulture je naš praznik. In ker nas je toliko, si nismo vzeli samo enega dneva, temveč cel teden! Namen tega tedna je, da širšo javnost opozorimo na naše delo ter na družbeni pomen ljubiteljske kulture v naši državi. Pokazali bomo, kako kvalitetna in množična je slovenska ljubiteljska kultura. Verjamemo, da bomo ljubiteljski kulturni ustvarjalci tudi zaradi odmevnosti Tedna ljubiteljske kulture težje spregledani pri sprejemanju občinskih in državnih proračunov.

KAKO SE PRIJAVIM?
Prijavo izpolnimo na spletni strani Tedna ljubiteljske kulture www.tlk.jskd.si. Na tej spletni strani bomo lahko tudi objavljali dogodke ter pridobili informacije o ostalih dogodkih po vsej Sloveniji. Spletna stran www.tlk.jskd.si je naša stran – na njej bomo lahko objavljali poročila in fotografije z naših prireditev, delili svoje izkušnje in občutke.

Vse dodatne informacije o sodelujočih, namenu in obsegu projektov, si lahko preberete v priponkah ali na spletni strani www.tlk.jskd.si! 

Vsebine