ZKDLJ-JSKD

  • Povečaj velikost črk
  • Privzeta velikost črk
  • Zmanjšaj velikost črk
Domov Obvestila Arhiv GLEDALIŠE UNIKAT: OD KOD SI, KRUHEK?, otroška predstava

GLEDALIŠE UNIKAT: OD KOD SI, KRUHEK?, otroška predstava

Gledališče Unikat vabi na 319. ponovitev predstave za otroke Od kod si, kruhek?,  v soboto, 29. novembra 2014, ob 11. uri, v SiTi Teater BTC Ljubljana.

 
Od kod si, kruhek?
Deklica Ana najde v žemljici zlat prstan. Takoj prične iskati, kdo ga je izgubil. Spretno se izmika lažnivemu trgovcu in obišče peka, mlinarja in kmeta, pri tem pa se kot za šalo nauči, kako nastane kruh.
avtor: Tomaž Lapajne Dekleva
režija in glasba: Goran Završnik
kostumografija: Zlatka Knapič
poslikava scene: Sonja Lipovac
pevsko vodstvo: Ana Duša
igrata: Maja Nemec in Tomaž Lapajne Dekleva
 
Besedilo je nastalo prav za Gledališče Unikat, a so ga uprizarjali tudi drugi producenti v Sloveniji in tujini (Beograd, Buenos Aires in Skopje). Predstavo so otroci tako dobro sprejeli, da sta po njej nastali tudi radijska igra (zgoščenka Najlepše pravljice 4, založba Panika) in slikanica (založba Didakta). Besedilo je izšlo v zbirki gledaliških besedil (Hop v pravljico, založba Društvo za razvoj gledališča v izobraževanju), predstavo pa je za televizijo priredila in uvrstila v program Televizija Slovenije. Na 10. mednarodnem festivalu "Three are too many, two not enough" v Plovdivu v Bolgariji je predstava prejela prvo nagrado občinstva in nagrado Stichting Oost-Europa Projecten z Nizozemske!
 
Vstopnice so že na voljo na: http://sititeater.mojekarte.si/si/od-kod-si-kruhek/vstopnice-93265.html
 
Se vidimo!
 
Gledališče Unikat
www.gledalisce-unikat.si

 

Vsebine