ZKDLJ-JSKD

  • Povečaj velikost črk
  • Privzeta velikost črk
  • Zmanjšaj velikost črk
Domov Kulturna društva Mešani pevski zbori

MEŠANI PEVSKI ZBOR BLAŽ POTOČNIK


Naslov:

Društvo Blaž potočnikova čitalnica
Prušnikova 90

 

1210 Šentvid nad Ljubljano

Kont. os.:

Frane Erman ali Ana Erman

Telefon:

Predsednik: 041/674-853

Tajnica: 040/754-344

e-pošta:

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.

web:

http://www.kreart.si/drustvo_bpc/

Mešani pevski zbor Blaž Potočnik je leta 2006 dopolnil uspešnih in plodnih trideset let in deluje v okviru istoimenskega domačega društva. Zbor je naslednik bogate kulturne in glasbene tradicije v našem kraju.
Ustanovljen je bil na pobudo takratnega kaplana in odličnega glasbenega poznavalca g. Dragana Adama. Že v drugem letu se mu je pridružil tudi organist in skladatelj prof. Maks Strmčnik in mu ostal zvest vse do danes.V prvem desetletju ga je vodila ga. Olga Jama, nato pa se je zvrstilo kar nekaj dirigentov.
Sedaj zbor uspešno deluje pod umetniškim vodstvom ga. Anice Erman. Zbor poleg redne službe liturgičnega sodelavca v fari sodeluje tudi na številnih revijah, gostuje po domovini in zamejstvu, dvakrat je obiskal večno mesto Rim in vsako leto prireja koncerte sakralne, narodne in umetne glasbe.
V svoji bogati zgodovini je na koncertih sodeloval s priznanimi vokalnimi in instrumentalnimi solisti, izvedel pa je tudi marsikatero noviteto, ki je največkrat nastala izpod rok domačega organista.