ZKDLJ-JSKD

  • Povečaj velikost črk
  • Privzeta velikost črk
  • Zmanjšaj velikost črk
Domov Obvestila Arhiv GLASBENE POČITNICE Z DIRIGENTKO IRMO

GLASBENE POČITNICE Z DIRIGENTKO IRMO

Glasbena matica Ljubljana vabi na »PEVSKE POČITNICE«, ki bodo potekale od 25. do 29. avgusta 2014 v Ljubljani. Dva različna programa, eden za otroke (6-10 let), drugi za mlade (11-17 let) omogočata kvalitetno in sproščeno preživljanje prostega časa ob glasbi. Program sta pripravila Irma Močnik in Aleš Makovac, izkušena zborovodja in glasbena pedagoga. Tokratne »Pevske počitnice« so že desete po vrsti. Doslej pa se jih je udeležilo več kot 150 otrok in mladih. Njihov namen je otroke navduševati za petje in glasbeno ustvarjanje.


Organizator projekta: Glasbena matica Ljubljana, Vegova ulica 5, 1000 Ljubljana
Avtorici projekta: zborovodkinja Irma Močnik in violinistka Andreja Zupanc
Mentorji: študenti glasbene pedagogike na Akademije za glasbo v Ljubljani

Starostna skupina: otroci od 6. do 10. leta
Čas: 25. – 29. avgust 2014, od 8.00 do 16.00 ure
Lokacija: Ljubljana: Glasbena matica, Gosposka ulica 8
Kotizacija: 70 EUR (cena vključuje tudi kosilo)
Število otrok: skupina 24-ih otrok
Informacije: Davorina Čebular: 01 421 05 93 in 041 686 146
Prijave: do 30. junija 2014 na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. oziroma izpolnite elektronski obrazec na spletnih straneh Glasbene matice
Namen glasbenih počitnic je otrokom ponuditi možnost kvalitetnega preživljanja prostega časa skozi aktivnosti, ki so povezane z glasbo. Program bosta oblikovali in vodili zborovodkinja Irma Močnik in violinistka Andreja Zupanc. Osrednja aktivnost počitnic bo ZBOROVSKO PETJE. Otroci bodo spoznavali nov pesemski repertoar na temo glasbil. O njih se bodo naučili nekaj pesmic, glasbila poslušali, si jih v živo ogledali, jih pevsko oponašali, izdelovali njihove makete in se srečali s »ta pravimi« umetniki, ki nanje igrajo. Animatorji bodo poskrbeli za celodnevno živahno glasbeno dogajanje. Na sprehodih po Stari Ljubljani, Tivoliju in Gradu bodo otroke vseskozi spremljali pesmi, plesi in zanimive zgodbe. Preko različnih glasbenih iger bodo vstopali v raznolike zvočne svetove in spoznavali tudi druge umetniške zvrsti, ki so povezane z glasbo.PRIJAVNICA•    Drugi otrok ima 15 % popust, tretji 30 % popust, vsak naslednji otrok je opravičen kotizacije.
•    Število mest je omejeno (največ 24 otrok).
•    Glasbene počitnice bodo izvedene, če se bo nanje prijavilo najmanj 16 otrok.
•    Kotizacija se plača pred pričetkom počitnic na podlagi računa, ki ga izstavi Glasbena matica.
•    V primeru odpovedi s strani prijavitelja se kotizacija vrne, če je razlog zdravstvene narave.

 

Vsebine