ZKDLJ-JSKD

  • Povečaj velikost črk
  • Privzeta velikost črk
  • Zmanjšaj velikost črk
Domov Obvestila Arhiv APZ TONE TOMŠIČ: V TIHEM ŠELESTENJU ČASA

APZ TONE TOMŠIČ: V TIHEM ŠELESTENJU ČASA

Akademski pevski zbor Tone Tomšič Univerze v Ljubljani vabi na letni koncert z naslovom »V tihem šelestenju časa«, ki bo v soboto, 24. 5. 2014, ob 19.30 v Dvorani Marjana Kozine v Slovenski filharmoniji.

S tokratnim letnim koncertom bodo počastili jubilej priznanega slovenskega skladatelja Lojzeta Lebiča, saj bodo ob spremljavi instrumentalistov – Slovenskega tolkalnega projekta (SToP), Mateje Bajt na kljunasti flavti in Klare Koradin na sintetizatorju – izvedli skladateljevo vokalno-instrumentalno deloAjdna. Posebno skrivnostno vzdušje dela bo zboru pomagala pričarati obetavna režiserka Jasmin Kovic. Eno uro pred koncertom bo v Slovenski filharmoniji potekal tudi pogovor s skladateljem Lojzetom Lebičem, ki bo spregovoril nekaj besed o delu in o njegovem nastanku.


Vstopnice so v prodaji na blagajni Cankarjevega doma, na voljo pa bodo tudi na blagajni Slovenske filharmonije, eno uro pred začetkom koncerta.

Povezava na dogodek na strani APZ TT UL: http://www.apz-tt.si/events/108/v-tihem-selestenju-casain-the-silent-rustle-of-time/#zacetek in na strani Cankarjevega doma: http://www.cd-cc.si/sl/glasba/v-tihem-selestenju-casa-4177/


 

Vsebine