ZKDLJ-JSKD

  • Povečaj velikost črk
  • Privzeta velikost črk
  • Zmanjšaj velikost črk
Domov Obvestila Arhiv TEDEN LJUBITELJSKE KULTURE

TEDEN LJUBITELJSKE KULTURE

Javni sklad RS za kulturne dejavnosti (JSKD) v sodelovanju z Zvezo kulturnih društev Slovenije (ZKDS) pripravlja vseslovenski teden ljubiteljske kulture, ki bo prvič potekal med 15. in 22. junijem 2014. Teden bo zaznamovalo preko 500 kulturnih dogodkov po vsej Sloveniji in zamejstvu, več kot polovica slovenskih občin pa se je pridružila pobudi zasaditve avtohtonega sadnega drevesa, ki je tudi simbol Tedna ljubiteljske kulture.

V nedeljo, 15. junija 2014, bo na Muzejski ploščadi Metelkova v Ljubljani potekala osrednja otvoritvena slovesnost. Z bogatim, celodnevnim kulturnim programom se bomo poklonili vsem ljubiteljskim ustvarjalcem v Sloveniji in zamejstvu.

Člane in članice ljubljanskih kulturnih društev pa še posebej vabimo na slavnostno zasaditev avtohtonega sadnega drevesa v Šmartinski park, 15.6., ob 17.30, kjer bo župan MOL, Zoran Janković zasadil sadno drevo, za kulturni program pa bo poskrbel Pihalni orkester Bežigrad. Iz vsakega društva naj se slavnostne zasaditve udeleži vsaj 3 - 10 članov društva, številčnejša društva seveda več. To je praznik ljubiteljske kulturne dejavnosti in poklon vsem vam, ki vanjo vložite ogromno svojega prostega časa in prostovoljnega dela.Veseli bomo, če boste lahko s svojo navzočnostjo počastili preko 107.000  ljudi, ki se v Sloveniji aktivno ukvarjajo s kulturnim ustvarjanjem. Podroben program celodnevnega dogajanja je priložen. Prav tako je v prilogi dostopnih več info o ustvarjalnih delavnicah za otroke.


Ekipa TLK


 

Vsebine