ZKDLJ-JSKD

  • Povečaj velikost črk
  • Privzeta velikost črk
  • Zmanjšaj velikost črk
Domov Obvestila Arhiv 12. KOROŠKI KULTURNI DNEVI

12. KOROŠKI KULTURNI DNEVI

Društvo slovensko - avstrijskega prijateljstva s Klubom koroških Slovencev  vabi na 12. koroške kulturne dneve, ki bodo potekali od 22. do 26. aprila v Ljubljani. Odprtje 12. KKD bo v torek, 22.4. ob 18.00 z razstavo akad. slikarja Kristijana Sadnikarja iz Nagelč pri Šentprimožu. Več informacij o programu si lahko ogledate v pripetem programskem listu.

Vseh pet prireditev bo izredno kvalitetnih in bodo prikazale prerez pestrega kulturnega dogajanja na avstrijskem Koroškem v zadnjem obdobju. Letos vam želiJo prikazati predvsem ustvarjalnost Slovencev v Podjuni, ene od treh koroških dolin.

Vse prireditve so brezplačne, razen koncerta MePZ Danica in tamburaške skupine Tamika iz Železne Kaple, ki bo 25. aprila ob 19. uri v Linhartovi dvorani Cankarjevega doma. Vstopnice po 5 eurov so že v prodaji in nabavite si jih pravočasno, saj je publika na lanskoletnem koncertu MePZ Ojsternik iz Zilje popolnoma napolnila Linhartovo dvorano. Podatke o MePZ Danica, o tem leta 2013 najboljšem koroškem pevskem zboru, si lahko ogledate na http://www.cd-cc.si/sl/humanizem/koroska-oddo-4194/

LEPO VABLJENI!


 

Vsebine