ZKDLJ-JSKD

  • Povečaj velikost črk
  • Privzeta velikost črk
  • Zmanjšaj velikost črk
Domov Kulturna društva Instrumentalne skupine

KVARTET KLARINETOV GODBE LJUBLJANSKIH VETERANOV

Naslov:

Podjunska 26

1000 Ljubljana

Kont. os.:

Milan Pavliha

Telefon:

040 386 651

e-pošta:

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.     Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.

Web:

https://www.godbaljubljanskihveteranov.si/Kvartet klarinetov je sekcija društva Godbe ljubljanskih veteranov, ustanovljena na občnem zboru GLV, 18.3.2014.


Ad12. Ustanovitev sekcije Kvartet klarinetov GLV

Kvartet klarinetov GLV je nov komorni sestav Godbe ljubljanskih veteranov. Leta 2012 poleti so kot poklon moji  soprogi za 50 let skupnega življenja zaigrali  prijatelji  - klarinetisti, skupaj z menoj na domači trati.
Na mojo pobudo za ustanovitev kvarteta je  le-ta 14. septembra 2013 imel svoj krstni nastop planinkam in planincem na Govejku.
22.novembra 2013 je kvartet nastopil v Knjižnici Bežigrad s skladbami iz klasičnega repertoarja pa tudi zabavnejšega žanra.
29.decembra 2013 je nastopil v Plečnikovi cerkvi sv.Frančiška v Šiški, 30. decembra pa v župni cerkvi sv.Jakoba  v Škofji Loki.
Na zasneženih Jesenicah v galeriji Kosova graščina je bilo 30. Januarja letos odprtje likovne razstave Avtoportret slikarja in kiparja Viljema Jakopina. Kvartet klarinetov GLV je glasbeno intimno požlahtil odprtje razstave in predvečer salovenskega praznika kulture.
6. februarja 2014 je kvartet na Slavkovem domu glasbeno polepšal spomin na 30 letnico ZOI 84 V Sarajevu.

Predlog sklepa: KD Godba ljubljanskih veteranov ustanovi sekcijo »KVARTET KLARINETOV Godbe ljubljanskih veteranov«

 Milan Pavliha