ZKDLJ-JSKD

  • Povečaj velikost črk
  • Privzeta velikost črk
  • Zmanjšaj velikost črk
Domov Obvestila Arhiv SKUPNI SPORAZUM Z ZDRUŽENJEM SAZAS

SKUPNI SPORAZUM Z ZDRUŽENJEM SAZAS

Obveščamo vas, da je od  24.1.2014 v veljavi nov SKUPNI SPORAZUM O UPORABI GLASBENIH AVTORSKIH DEL IZ REPERTOARJA ZDRUŽENJA SAZAS V OBLIKI JAVNEGA IZVAJANJA GLASBE V OKVIRU KULTURNE DEJAVNOSTI, KI JO IZVAJAJO KULTURNA DRUŠTVA IN UPOKOJENSKE KULTURNE SKUPINE. (v nadaljevanju sporazum)Sporazum predvideva nekaj sprememb, najpomembnejši sta:
-     10% znižanje osnove (prej 20%) v primeru pravočasne, pravilne in popolne dostavitve vseh potrebnih oz. obveznih podatkov (2. Točka 4. Člena)
-    Društvo oz. sekcija lahko zaprosi za oprostitev plačila avtorskega nadomestila v primeru prireditve z vstopnino tako, da na upravni odbor Združenja Sazas naslovi prošnjo  (5. Člen)

Sporazum je v celoti dostopen na spletni strani Združenja Sazas (www.sazas.org), JSKD (www.jskd.si), ZKD Slovenije (www.zkds.si) in ZKD Ljubljana (www.zkdlj-zveza.si)

Vsa društva, ki ste imela do sedaj sklenjeno individualno pogodbo z Združenjem Sazas, pozivamo, da ponovno zaprosite za sklenitev pogodbe po novem sporazumu. Prav tako lahko sklenete pogodbo tudi tisti, ki do sedaj še niste imeli sklenjene pogodbe, na osnovi katere bi lahko koristili ugodnosti in olajšave pri plačevanju avtorskih nadomestil Združenju Sazas. Kontakt: Bernarda Pintar, T: +386 (0)1 423 81 10, E: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.

Za vsa vprašanja in pojasnila v zvezi s sporazumom za kulturna društva je pristojna strokovna služba ZKD Slovenije. Kontakt: Maja Papič, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. , 01/438 52 70, 040 160 514.


Vsebina sporazuma je dostopna v prilogi.

Priponke:
Prenesi to datoteko (SPORAZUM SAZAS_KD2014.pdf)SPORAZUM SAZAS_KD2014.pdf[ ]11788 Kb
 

Vsebine