ZKDLJ-JSKD

  • Povečaj velikost črk
  • Privzeta velikost črk
  • Zmanjšaj velikost črk
Domov

AKADEMSKI PEVSKI ZBOR TONE TOMŠIČ UNIVERZE V LJUBLJANI


Naslov:Kongresni trg 12
 1000 Ljubljana
Kont. os.:

predsednik zbora: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.

tajnik zbora:

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.
+386 31 314 287

web: https://apz-tt.si

APZ Tone Tomšič Univerze v Ljubljani združuje študentke in študente fakultet Univerze v Ljubljani, ki sta jim skupna velika ljubezen do petja in želja po vrhunskem umetniškem ustvarjanju. Že od svoje ustanovitve leta 1926 se uvršča med najpomembnejše usmerjevalce slovenskega zborovskega petja.

 
Zbor koncertira po Sloveniji in v tujini ter svojo kakovost potrjuje z odmevnimi nastopi na številnih tekmovanjih. Največja mednarodna uspeha sestava sta osvojeni prvi nagradi na tekmovanju za veliko nagrado Evrope leta 2002 v Arezzu pod vodstvom Stojana Kureta in leta 2008 v Debrecenu pod vodstvom Urše Lah. Zbor je uspešno tekmovalno nastopal tudi v zadnjih letih in si prislužil nagrade in posebna priznanja na tekmovanjih v Riminiju, Vicu, Gorici, Mariboru in Špitalu.


Od oktobra 2021 zbor vodi Rahela Durič Barić, s katero je sestav na 27. slovenskem zborovskem tekmovanju Naša pesem 2022 že osvojil zlato plaketo. V sezoni 2022/23 je pod njenim umetniškim vodstvom v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma z gosti izvedel Carmino burano Carla Orffa v priredbi Reinharda Summererja ter se uspešno udeležil mednarodnega zborovskega tekmovanja v Špitalu ob Dravi v Avstriji. Na njem je osvojil prvo nagrado v kategoriji ljudske pesmi, drugo nagrado v kategoriji umetnih skladb in posebno nagrado za izvedbo sodobne skladbe.


Priponke:
Prenesi to datoteko (CV APZ-dolg-januar2014.doc)CV APZ-dolg-januar2014.doc[ ]44 Kb
 
Naročite se na E-NOVICE,
ki vas obveščajo o aktualnih razpisih, izobraževanjih, dogodkih in ostalih koristnih informacijah za kulturna društva.

Ime in priimek:
E-pošta: