ZKDLJ-JSKD

  • Povečaj velikost črk
  • Privzeta velikost črk
  • Zmanjšaj velikost črk
Domov Priznanja Pravilnik o priznanjih

PARTIZANSKI PEVSKI ZBOR

Naslov:

Kulturno društvo Partizanski pevski zbor
Krekov trg 2
1000 Ljubljana

Kont. os.:

Jožef Roškar, predsednik 

Dušan Kulovec, tajnik

e-naslov:

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. ; Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.

Telefon:

Jožef Roškar, predsednik KD PPZ, tel. 031 662 620

Dušan Kulovec, tajnik KD PPZ, tel.

040 828 573


web:

http://www.ppz.si/


Partizanski pevski zbor
je bil ustanovljen spomladi leta 1944 v vasi Planina pri Črnomlju. Nastal je iz okrevajočih ranjencev, partizanov, kot edinstven zbor v takratni vojskujoči se Evropi. Imenovali so ga Invalidski pevski zbor ali po domače tudi Pojoča četa.

Po vojni se je preimenoval v Partizanski invalidski pevski zbor, po prenehanju delovanja v zboru invalidov pa se je preimenoval v Partizanski pevski zbor kot se imenuje še danes.

Številčno stanje zbora je bilo prek 80 pevcev, zdaj ima zbor še 40 pevcev in harmonikarja Braneta Sladiča.
Zbor ohranja partizanske in domoljubne pesmi iz zgodovine zadnjih sto let, ko se je slovenski narod bojeval za svoj obstoj. Zbor je že davno prešel z nastopi številko 2000, v zadnjih letih ima pa 30 do 40 različnih nastopov na leto, kar pomeni moralno plačilo pevcem za dvakratno tedensko vajo.

V zadnjih treh letih je zbor izdal dve kaseti, CD in pesmarico. Zadnjo kaseto, CD in pesmarico je posvetil 55-letnici svojega obstoja. Pesmarica vsebuje domoljubne in partizanske pesmi in je lahko v pomoč marsikateremu zborovodji.

Vaje ima na Krekovem trgu 2 v Ljubljani, in sicer v drugem nadstropju vsak ponedeljek in sredo ob 18. uri. Vodi ga profesor Iztok Kocen.