ZKDLJ-JSKD

  • Povečaj velikost črk
  • Privzeta velikost črk
  • Zmanjšaj velikost črk
Domov Obvestila Arhiv RAZPIS ZA PODELITEV PRIZNANJ V LETU 2014

RAZPIS ZA PODELITEV PRIZNANJ V LETU 2014

Obveščamo vas, da smo podaljšali rok za oddajo predlogov za priznanja Zveze kulturnih društev Ljubljana do srede, 4.12.2013.

V letu 2014 bo Zveza kulturnih društev Ljubljana (ZKD Ljubljana) že sedmič zapored podelila priznanja ljubiteljskim kulturnim društvom ter posameznicam in posameznikom za njihove izjemne dosežke in zasluge pri umetniškem vodenju, organiziranju in spodbujanju ljubiteljskega kulturnega dela na območju MOL.Obveščamo vas, da je nekoliko spremenjen pravilnik o priznanjih. Med drugim se odslej priznanja podeljujejo vsako leto. Spremenjeni sta tudi celostni podobi umetniškega predmeta in listine, po novem simbolno priznanje za dosežke na področju ljubiteljske kulture na območju MOL predstavlja LJUBLJANSKI PISKAČ. Ljubljanski piskači so bili grajski piskači, ki so s Stolpa piskačev (prvič omenjen leta 1544) vsak dan ob 11. uri na tri pozavne in en kornet naznanjali meščanom, da se bliža 12. ura; t.j. ura kosila. Naznanjali so tudi razne slovesnosti ali sprejem oz. prihode visokih gostov. Več pa si lahko preberete tukaj.

Na podlagi 7. člena Pravilnika o priznanjih ZKD Ljubljana (ki ga prilagamo k temu dopisu) objavljamo Natečaj za zbiranje predlogov za priznanja ZKD Ljubljana v letu 2014. Kulturna društva, člani ZKD Ljubljana in organi ZKD Ljubljana morate predloge za priznanja ZKD Ljubljana posredovati pisno najkasneje do 4. decembra 2013 na naslov Zveza kulturnih društev Ljubljana, Vodnikov trg 5, 1000 Ljubljana.

Priznanja ZKD Ljubljana bomo nagrajencem izročili na priložnostni slovesnosti, ki bo predvidoma 6. februarja 2014, ob 19. uri, na Šentjakobskem odru, Krekov trg 2/I. nadstropje, ki jo bomo popestrili z zanimivim kulturnim programom in zaključili s pogostitvijo. (datum podelitve se lahko še spremeni, o čemer boste pravočasno obveščeni).

Za vse dodatne informacije smo vam na voljo na tel. 017438 52 70 ali 040 160 514, e-naslovu Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. ali osebno v pisarniških prostorih na Vodnikovem trgu 5/ll.

Informacije o nagrajencih in seznam nagrajencev ZKD Ljubjana si lahko ogledate tukaj.


 

Vsebine