ZKDLJ-JSKD

  • Povečaj velikost črk
  • Privzeta velikost črk
  • Zmanjšaj velikost črk
Domov Obvestila Arhiv BOMO ENO PO DOMAČE

BOMO ENO PO DOMAČE

Glasbena matica Ljubljana in Slovenski etnografski muzej vabita k soustvarjanju dogodka, ki mu že vrsto let pravimo »Bomo eno po domače……«.  Tokrat bodo skupaj zapeli s pevskima skupinama CINTARE in KERLCI, pevkami in pevci ljudskih pesmi.

Cintare in Kerlci sta dve pevski skupini, ki sta slovensko ljudsko pesem sprejeli v  meščanskem okolju, kjer je že davno pozabljeno fantovsko petje ali pa stare ohcetne navade poslavljanja neveste od doma. A vse to oživljajo pevke in pevci, povečini nekdanji člani ljubljanskih folklornih skupin in občudovalci ljudskega petja, ki to svoje znanje prenašajo iz mladostnih izkušenj, črpajo pa ga tudi iz pisnih virov in srečanj z današnjimi pevci ljudskih pesmi. Pojejo predvsem sebi v veselje in povsem spontano, a tako ubrano in doživeto, da jih radi poslušajo med drugimi tudi mladi in najmlajši v vrtcih in šolah, ali pa starejši v domovih upokojencev. 

Če želite tudi vi ob pesmi ali z njo soustvariti večer slovenskega ljudskega petja, slišati kakšno besedo o njihovem druženju in prepevanju, potem se jim pridružite v kavarni SEM v Ljubljani, ta petek, 27. septembra 2013, ob 18. uri.

Prireditev bo povezovala Jasna Vidakovič. Vljudno vabljeni!

 

Vsebine