ZKDLJ-JSKD

  • Povečaj velikost črk
  • Privzeta velikost črk
  • Zmanjšaj velikost črk
Domov Kulturna društva Vokalne skupine

VOKALNA SKUPINA DOMEN

 
Kulturno društvo DOMEN
Dunajska cesta 360
SI-1231 Ljubljana-Črnuče
 
kont.os.: Gorazd Arlič, tel. 041 348 345, e-mail:  Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.
             Janez Banko, tel. 041 772 747
 
Splošni e-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.
Spletna stran: www.vokalnaskupina.si

Začetki Vokalne skupine Domen segajo v leto 1994, ko se je skupina fantov zbrala z željo gojiti moško večglasno vokalno petje v svojem domačem kraju. Njihov začetni repertoar je obsegal predvsem narodne in umetne pesmi, pozneje pa tudi zahtevnejša dela domačih in tujih skladateljev.

Sledila so plodna in uspešna leta s številnimi priznanji in odlikovanji. Vokalna skupina je bila nagrajena z dvema srebrnima plaketama na Slovenskem zborovskem tekmovanju Naša pesem v Mariboru leta 2001 in 2003. Leta 2001 je žirija Vokalni skupini Domen namenila tudi posebno priznanje za najboljši moški zbor tekmovanja. V letu 2002 so imeli v okviru tradicionalne prireditve Jesenske serenade cikel odmevnih koncertov po Sloveniji pod naslovom Dekletu. Vokalna skupina je sodelovala tudi v abonmajskih koncertih zelenega abonmaja s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija v Cankarjevem domu. Izdali so zgoščenko slovenskih narodnih in umetnih pesmi z naslovom Pod oknom.

Na ugledno mesto med slovenskimi vokalnimi skupinami je Domnovce popeljala Karmen Banko, ki je vse od začetkov pa do jeseni 2004 delovala kot umetniški vodja skupine Domen. Njeno delo je nato štiri leta nadaljeval Matjaž Prah. Tudi pod njegovim vodstvom je skupina izvedla vrsto božičnih in celovečernih koncertov ter sodelovala pri svetih mašah. Projektno je v zadnjem času vokalna skupina Domen delovala pod umetniškim vodstvom Aleksandra Spasića, ki je sicer redni dirigent v ljubljanski operni hiši.

Vokalna skupina Domen se je izoblikovala v stabilno zasedbo desetih pevcev. Njihovo poslanstvo je ohraniti slovensko kulturno dediščino in glasbeno izročilo večglasnega moškega petja. S kvalitetnim petjem želijo razveseljevati poslušalce različnih generacij.