ZKDLJ-JSKD

  • Povečaj velikost črk
  • Privzeta velikost črk
  • Zmanjšaj velikost črk
Domov Kulturna društva Mešani pevski zbori

MEŠANI PEVSKI ZBOR SURREXIT

 
Kulturno društvo Mešani pevski zbor Surrexit
Slovenska cesta 21
1000 Ljubljana
 
kont. os.: Martin Kavčič
tel.: 031/347-741

e-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.
spletna stran: surrexit.si

Mešani pevski zbor Surrexit je bil ustanovljen oktobra 2003. Sam začetek je bil tesno povezan z zaključkom študija na Akademiji za glasbo, kjer je s. Božena Kutnar želela diplomirati iz zborovodstva pod mentorstvom prof. Marka Vatovca. Za to pa je potrebovala primeren zbor. Pri projektu je sodelovalo 45 pevcev in pevk ter 21 članov orkestra ljubljanske Opere. Koncert je bil v Uršulinski cerkvi v Ljubljani, 21. aprila 2004.

Ker je zborovodkinja odšla na izobraževanje v tujino, je naslednjem letu za nekaj mesecev zbor prevzela Tadeja Jager, vendar je zbor januarja soglasno prekinil z delovanjem. Z novim zagonom so se ob s. Boženi Kutnar ponovno zbrali oktobra 2005. Od tedaj zbor neprekinjeno deluje in ima sedež na Slovenski cesti 21. Leta 2007 je bil registriran kot Kulturno društvo mešani pevski zbor Surrexit, za predsednika pa je bil izvoljen Martin Kavčič.

Posveča se predvsem klasični sakralni zborovski literaturi in vsako leto pripravi več celovečernih koncertov. Pogosto sodeluje pri bogoslužju, v zadnjem času pa se udeležuje tudi revij in srečanj pevskih zborov.


NE DELUJE VEČ