ZKDLJ-JSKD

  • Povečaj velikost črk
  • Privzeta velikost črk
  • Zmanjšaj velikost črk
Domov Kulturna društva Moški pevski zbori

MOŠKI PEVSKI ZBOR BARJE

Naslov:

Miroslav ČOŽ

(Kulturno prosvetno društvo Barje)

Črna vas 175

1108 Ljubljana

Kont. os.:

Miroslav Čož

tel.:

040 653 745

e-pošta

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.  

Zbor je bil ustanovljen leta 1976 in šteje dvajset pevcev. Vsi smo se v zbor vključili prostovoljno, ker nas je združila in nas še vedno veže ljubezen in veselje do lepega zborovskega petja. Najraje zapojemo slovenske narodne pesmi, naš repertoar pa vsebuje tudi pesmi zahtevnejših avtorjev, tako tujih kot domačih.

Nastopili smo ob mnogih priložnostih, ne samo v Ljubljani, pač pa tudi drugod po Sloveniji. Radi zapojemo na proslavah v podjetjih, ob krajevnih in občinskih praznikih, v domovih za ostarele, v cerkvah, ne odrekamo pa se niti petju na pogrebnih svečanostih. Naši nastopi so seveda ljubiteljski, a za vsakršno pomoč smo hvaležni svojim donatorjem in vsem, ki nam priskočijo na pomoč in ki imajo dandanes še dovolj posluha za lepo petje.

Velike zasluge za naše uspehe pripisujemo zborovodji Venčeslavu Zadravcu in povezovalcu programa Dragu Razboršku. Želimo si, da bi nam tudi v prihodnje šlo tako dobro »od grla«. Zavedamo se, da bomo lahko samo z vztrajnim in trdim delom osrečili srca poslušalcev, medse pa bi zelo radi povabili tudi mlajše pevske moči in tako poskrbeli, da bo barjansko petje še naprej odmevalo po vsej Sloveniji in tudi tujini.

Morda lahko vaše zadrege, želje in potrebe rešimo mi. Če je tako, nas pokličite in problem bomo skušali rešiti skupaj.