ZKDLJ-JSKD

  • Povečaj velikost črk
  • Privzeta velikost črk
  • Zmanjšaj velikost črk
Domov Obvestila Arhiv RAZSTAVA: OBLIKA PRIPOVEDUJE

RAZSTAVA: OBLIKA PRIPOVEDUJE

Društvo likovnikov Ljubljana in Društvo keramikov in lončarjev vas vabita na odprtje razstave OBLIKA PRIPOVEDUJE - kiparski in keramični izdelki v sredo, 25.4.2012 ob 18.00, Likovna galerija Črnuče, Dunajska 405. O razstavi bo spregovorila prof. Dragica Čadež Lapajne, akad. kiparka, spec. Razstava je na ogled do 9. maja 2012.

V klulturnem programu bodo sodelovali učenci Glasbene šole Franca Šturma podružnice Črnuče. Trio harmonik: Tjaša Renko, Marko Grgurič, Žan Koprivec Perjet; Tim Jančevski, harmonika; duo violina in harmonika, Vito in Lucij Osvald.

Letošnja razstava nudi na ogled različne tehnike ustvrajanja z glino. Tako vidimo izdelke iz gline, ki so zelo različno obdelani. Imamo belo šamotirano glino z redukcijsko peko, karemiko v raku tehniki, keramiko s posebno izvedbo žganja v raku tehniki, kamenino, zmes porcelana in betona, paprino glino in siporeks.

Žirija je imela težko delo, da je izmed vseh izbrala pet del za priznanja, ki jih podeljuje Društvo likovnikov Ljubljana za najboljše dosežke. Razstava bo na ogled ob sredah med 15. in 18. uro do 9. maja 2012.

Lepo vabljeni!

 

 

Vsebine