ZKDLJ-JSKD

  • Povečaj velikost črk
  • Privzeta velikost črk
  • Zmanjšaj velikost črk
Domov Obvestila Arhiv KONCERT AFS FRANCE MAROLT: PREBUJENI ZAPISI

KONCERT AFS FRANCE MAROLT: PREBUJENI ZAPISI

Akademske folklorne skupine France Marolt ŠOU v Ljubljani vas vljudno vabi na 64. letni koncert z naslovom Prebujeni zapisi v soboto, 21. 4. 2012, ob 19.30, Cankarjev dom, Linhartova dvorana in v nedeljo, 22. 4. 2012, ob 18.00, Center kulture Španski borci (ponovitev).

Cene vstopnic: Cankarjev dom 18, 15, 11.5, 9* EUR, Španski borci 10EUR

*do 25 let in od 65 let ter upokojenci na najnižjo cenovno kategorijo

Premikanje meja v folklorno-plesni dejavnosti je še vedno vodilo največje in ene najstarejših slovenskih folklornih skupin. Letne produkcije priljubljenih maroltovcev na odru Cankarjevega doma vedno znova presenečajo, poustvarjanje ljudskega plesa, glasbe in oblačilne dediščine pa postavljajo ob bok sodobni odrski umetnosti.


Z letošnjim koncertom bo skupina zakorakala na področje še neizkoriščenih možnosti za odrsko uprizarjanje. Rdeča nit »Prebujenih zapisov« so manj znani opisi plesa na Slovenskem, ki so izšli predvsem v časopisju, rokopisnih zbirkah in leposlovju od 17. do konca 19. stoletja, od katerih so nekateri dostopni samo v arhivih na Dunaju.


V zaprašenih arhivih izbrskani zapisi, prebujeni in rekonstruirani za oder, bodo ob bogati kostumografiji, prilagojenem plesnem izrazu in za folklorno občinstvo precej nenavadnih godčevskih sestavih popestrili klasičen folklorni program in morda začrtali prihodnost folklorne dejavnosti.

KLIK za elektronsko vabilo: http://formitas.si/prebujeni_zapisi

Več informacij:


Akademska folklorna skupina France Marolt

Kongresni trg 1, 1000 Ljubljana

www.marolt.si, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.

01 2514 312, 040 725 128

alt
 

Vsebine