ZKDLJ-JSKD

  • Povečaj velikost črk
  • Privzeta velikost črk
  • Zmanjšaj velikost črk
Domov Obvestila Arhiv ZAKLJUČNI KONCERT MOJSTRSKEGA TEČAJA ZA ZBOROVODJE

ZAKLJUČNI KONCERT MOJSTRSKEGA TEČAJA ZA ZBOROVODJE

Konec tega tedna bo na Glasbeni matici Ljubljana v znamenju mojstrskega tečaja za zborovodje. Namenjen je mladim ambicioznim zborovodjem, ki želijo izboljšati tehniko dirigiranja, pridobiti metodična znanja o vodenju zbora, spoznati zborovsko literaturo in se seznaniti z nekaterimi inovativnimi pristopi k zborovodstvu. Udeleženci imajo priložnost učiti se pri najboljših dirigentih.

Tokrat je to Georg Grün, ki je dirigiranje študiral na Visoki šoli za glasbo Univerze v Saarlandu, orgelsko improvizacijo pa pri Jean-Pierru Leguayu v Parizu. Po študiju je ustanovil Komorni zbor v Saarbrückenu in več let poučeval na glasbeni gimnaziji. Od leta 2000 predava dirigiranje na Visoki šoli za glasbo v Mannheimu in s Komornim zborom te ustanove dosega mednarodne uspehe. Z zborom in simfoničnim orkestrom te šole redno izvaja simfonična in oratorijska dela. V okviru programa Erasmus od leta 2006 poučuje tudi na tržaškem Konservatoriju za glasbo, v letu 2010 pa je večkrat predaval na Kraljevi akademiji za glasbo v Stockholmu. Poleg vodenja lastnega zbora kot gostujoči dirigent redno nastopa po vsem svetu. Med drugim je sodeloval z vokalnim ansamblom SWR, s Komornim zborom Rias in s člani Akademije za staro glasbo iz Berlina, vodil je argentinski mladinski zbor in bil s svetovnim mladinskim zborom na turneji v Južni Koreji in na Japonskem.

Ob zaključku tečaja vas vljudno vabijo na koncert, ki bo v nedeljo, 4. marca 2012, ob 18. uri, v dvorani Kulturnega centra Schellenburg (Uršulinski samostan, vhod pod Arkadami iz Slovenske ceste 23, Ljubljana). Nastopila bosta Komorni zbor Krog in Dekliški zbor Akademije za glasbo v Ljubljani.

Vabilo v prilogi.

Priponke:
Prenesi to datoteko (VABILO NA KONCERT.pdf)VABILO NA KONCERT.pdf[ ]19 Kb
 

Vsebine