ZKDLJ-JSKD

  • Povečaj velikost črk
  • Privzeta velikost črk
  • Zmanjšaj velikost črk
Domov Obvestila Arhiv KUD SVOBODA ČRNUČE VABI NA VEČER ARIJ ...

KUD SVOBODA ČRNUČE VABI NA VEČER ARIJ ...

KUD Svoboda Črnuče vas skupaj s kulturnim društvom Križ nad Trstom vabi na večer arij iz zakladnice najslovitejših opernih ustvarjalcev, ki bo v petek, 14. oktobra 2011, ob 19. uri v dvorani kulturnega doma Črnuče, Ljubljana, Dunajska 367.

Program bodo izvajali mladi operni talenti - udeleženci mednarodne šole petja Operne  akademije Križ (Accademia Lirica Santa Croce), ki deluje  v  Križu nad Trstom. Akademija, ki je kot uradna ustanova s svojim delom začela leta 2009, vsako leto gosti okrog 30 mladih opernih talentov, letos največ predvsem iz Rusije in  Italije. Vodi jo  profesor Alessandro Švab. Izjemno pozornost in naklonjenost strokovne kritike je šola doživela lani  s postavitvijo opere Figarova svatba v okviru festivala morja v Trstu. V Črnučah bomo slišali odlomke iz Mozartovih, Verdijevih, Donizettijevih, Gounudovih oper in iz del P.I. Čajkovskega.

Operni večer, darilo ljubiteljem opere s Črnuč in iz Ljubljane, so omogočile četrtna skupnost Črnuče in podjetja Tobačna, Kolektor Etra in Simo Vulič, s.p. Črnuče. Vstopnine ni. Lepo vabljeni:)

 

Vsebine