ZKDLJ-JSKD

  • Povečaj velikost črk
  • Privzeta velikost črk
  • Zmanjšaj velikost črk
Domov O nas

O ZVEZI

Gre za samostojno, prostovoljno in nepridobitno združenje ljubiteljskih kulturnih društev, v katero so se kulturna društva povezala, da bi prek njega uveljavila svoje skupne potrebe in interese v lokalni skupnosti, določila kriterije in merila za sofinanciranje ljubiteljskih kulturnih dejavnosti, skrbela za spodbujanje strokovnega dela, oblikovala in izvajala skupne kulturne prireditve, s čimer naj bi bogatila kulturno življenje v mestu, organizirala strokovno izobraževanje za potrebe ljubiteljskih kulturnih dejavnosti, seznanjala javnost s problematiko teh dejavnosti v mestu in zagotavljala izvajanje strokovnih, administrativnih, finančnih ter drugih opravil za potrebe Zveze kulturnih društev Ljubljana.

Mesec dni pred preobrazbo lokalne samouprave na območju nekdanjih ljubljanskih občin, ko se je oblikovala enotna Mestna občina Ljubljana, se je 43 ljubljanskih ljubiteljskih kulturnih društev na ustanovni skupščini, ki je bila 29. novembra 1994, dogovorilo za temeljna načela delovanja in ustanovilo Zvezo kulturnih društev Ljubljana (ZKD Ljubljana).

V Zvezo kulturnih društev Ljubljana se trenutno povezuje 123 ljubiteljskih kulturnih društev z območja Mestne občine Ljubljana. V okviru teh društev ta hip deluje okoli 130 ljubiteljskih kulturnih skupin. Zaradi različnih razlogov, največkrat kadrovskih, kakšna skupina za nekaj časa preneha delovati in čez čas vnovič zaživi, nekatere prenehajo za vedno, ustanavljajo pa se nove. Med njimi je največ pevskih zborov in vokalnih skupin, pa tudi plesne in folklorne skupine, instrumentalne skupine, likovne, gledališke, lutkovne, video, foto, literarne,... Več o društvih najdete v kategoriji "KULTURNA DRUŠTVA" na naši spletni strani www.zkdl.si.

Zvezo kulturnih društev Ljubljana predstavlja njen predsednik, Tomaž Simetinger, ki to funkcijo opravlja neprofesionalno.

UPRAVNI ODBOR ZKDL:

Tomaž Simetinger, predsednik (AFS France Marolt)
Gregor Koritnik, podpredsednik (Papirniški pihalni orkester Vevče)
Helena Lampe, članica (KUD Svoboda Črnuče)
Saša Strnad, članica (Šentjakobsko gledališče Ljubljana)
Luka Kropivnik, član (ŽKUD Tine Rožanc)
Petra Grünfeld Arnšek, članica (KUD Šentvid nad Ljubljano)
Nina Mažgon Müller, članica (ŽKUD Tine Rožanc)

NADZORNI ODBOR:

Lojze Adamlje (predsednik)
Rosvita Dolničar
Milan Pavliha

ODBOR ZA PRIZNANJA:

Lojze Adamlje, predsednik
Veronika Brvar
Anja Cizel
Ana Porenta
Jan Pirnat
Viktor Kresnik

ČASTNO RAZSODIŠČE:

Brane Korenčan
Gašper Trbanc
Andrej Perdih

Dejavnosti ZKD Ljubljana financirajo:


MOL

alt

JSKD

alt

Turizem Ljubljana

Priponke:
Prenesi to datoteko (STATUT ZKDL.pdf)STATUT ZKDL.pdf[ ]11356 Kb
 

Kontakt ZKDLJ

Naslov:

Zveza kulturnih društev Ljubljana
Krekov trg 2 / II
1000 Ljubljana

pisarniški prostori:
Vodnikov trg 5/II

E: info@zkdl.si

W: www.zkdl.si

Kontaktne osebe:

DR. TOMAŽ SIMETINGER, etnolog in kulturni antropolog;
predsednik