ZKDLJ-JSKD

  • Povečaj velikost črk
  • Privzeta velikost črk
  • Zmanjšaj velikost črk
Domov Obvestila Arhiv FESTIVAL NARODNIH NOŠ

FESTIVAL NARODNIH NOŠ

SKUD Vidovdan v petek, 7.10.2011, ob 19.00 v Kulturnem domu Črnuče prireja Festival narodnih noš. Na festivalu boste poleg ljudskih plesov in pesmi spoznali tudi narodne noše, ki so značilne za posamezno področje. Poleg gostitelja prireditve SKUD Vidovdan iz Ljubljane, se bodo predstavili še: iz Kranja KD Brdo, SKPD Sveti Sava in MKD Sveti Kiril in Metodij, iz Ljubljane je poleg domačina še KUD Mladost; iz Nove Gorice pa k nam prihajajo tudi člani SKD Sloga.

Kultura, jezik, vera, običaji, lepota in modrost življenja so tisto, kar ustvarja tradicijo posameznega naroda. Tradicija srbskega naroda je bogata in neizčrpna zakladnica, ki jo je treba odpirati, odkrivati in spoznavati ter tako ubraniti pred pozabo neprecenljive vrednosti, ki gradijo lepoto duha tega naroda. Del Srbov in srbske tradicije so zagotovo tudi narodne noše. Le te veliko sporočajo in odkrivajo...potrebno se je le malo zaustaviti, pogledati, začutiti in same vam bodo povedale zgodbo o narodu in ljudeh, ki so to nošo nosili.

Po nastopu ob 21:30 sledi VELIKA ZABAVA z GLASBO v ŽIVO (orkester Dejana Ercega), v restavraciji "ČEZ CESTO" na Kavčičevi ulici v Ljubljani (Bivši SCT).

Lepo vabljeni:)

alt

 

Vsebine