ZKDLJ-JSKD

  • Povečaj velikost črk
  • Privzeta velikost črk
  • Zmanjšaj velikost črk
Domov Obvestila Arhiv DELAVNICA RAČUNALNIŠKEGA OPISMENJEVANJA

DELAVNICA RAČUNALNIŠKEGA OPISMENJEVANJA

KAJ: Delavnica računalniškega opismenjevanja

KDAJ: 17. in 18.10.2011, 17.00 – 19.00

KJE: Center kulture Španski borci, mala dvorana, Zaloška 61, Ljubljana

OPIS: Udeleženci se bodo seznanili z osnovami programskega okolja Windows, dela z mapami in datotekami ter osnovami brskanja po internetu in uporabe e-pošte. Poudarek bo na pogostih opravilih, kot so pripenjanje datotek v e-pošto, delo s fotografijami (pomanjševanje, preimenovanje, ipd.) in uporabi koristnih spletnih strani za iskanje želenih informacij. Udeleženci se bodo seznanili tudi z on-line prijavo prireditev na SAZAS. Mentor: Bojan Matjašič, samostojni kulturni ustvarjalec na področju videa in multimedije.

PROGRAM:
17.10. od 17.00 – 19.00: Osnove računalniškega sistema Windows: delo z datotekami in mapami – ustvarjanje map in datotek, kopiranje, preimenovanje ... nastavitve prikaza po imenu,  datumu, vrsti datoteke,  iskanje datotek …; prilagoditve zaslona in namizja; ustvarjanje e-poštnega naslova (gmail); delo z e-pošto (gmail, thunderbird); delo z fotografijami (kopiranje fotografij iz fotoaparata, pomanjšanje, pripenjanje datotek v e-pošto ...)

18.10. od 17.00 – 19.00: Google – uporaba brskalnika - kako na internetu najti  informacije, ki nas zanimajo?; najbolj pogosto uporabljane spletne strani: Google, Facebook, Youtube, Najdi.si, zemljevid …; Facebook (ustvarjanje profila in osnove spletne aplikacije Facebook); On-line prijava prireditve na SAZAS.

Priporočljivo je, da s sabo prinesete prenosni računalnik, da boste lažje sledili in da bo posredovanje računalniškega znanja bolj efektivno.

Za člane ZKD Ljubljana je delavnica brezplačna, za nečlane znaša kotizacija 40 EUR. Prijavite se lahko po tel.: (01) 438 52 70 in 040 559 345 ali po elektronski pošti: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. . Število udeležencev je omejeno, zato pohitite s prijavami!Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.


 

Vsebine