ZKDLJ-JSKD

  • Povečaj velikost črk
  • Privzeta velikost črk
  • Zmanjšaj velikost črk
Domov Kulturna društva Ostale skupine

KUD POZITIV

KONTAKT:

KUD Pozitiv
Poljanska 26
1000 Ljubljana

predsednik društva: Drago Pintarič 

telefon: +386 1 47 48 600
faks: +386 1 43 20 369
e-naslov:  Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.   ali   Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.

Spletna stran: https://pozitiv.si/


KUD Pozitiv deluje v neposredni povezavi z Dijaškim domom Ivana Cankarja in vključuje dijake, bivše dijake ter druge mladostnike in zunanje strokovne delavce povezane z mladinskim delom v domu. Dejavnosti skupine Pozitiv segajo na področje medijskih in scenskih umetnosti kot so: ples in gledališče, publicistična dejavnost, video in internet. Namen teh dejavnosti je animacija mladih za kreativno zapolnitev prostega časa, učenje novih veščin ter kritično osvetljevanje problematike in tem, ki zanimajo mlade (zasvojenost, ksenofobija, spoznavanje drugih kultur enakopravno vključevanje mladih v družbeno življenje, ipd.).
Ob svoji avtorski produkciji se skupina in društvo Pozitiv ukvarjata tudi s snovanjem in organizacijo večjih in kompleksnejših projektov s področja mladinske kulture, kulture ter mednarodnih sodelovanj in izmenjav mladih.
Poslanstvo skupine lahko na kratko označimo kot: prizadevanje za aktivno vključevanje mladih v različne kulturno umetniške dejavnosti, omogočanje pridobivanja uporabnih znanj in veščin (competence) s področja sodobnih medijskih umetnosti ter oblikovanje pozitivnih vrednot in promocijo mladinske kulture.

Leta 2008 je društvu Ministrstvo za kulturo dodelilo Status društva v javnem interesu. V obdobju 2009 – 20012 ima društvo status sofinancirane nevladne organizacije /s strani MRSŠ - Urada RS za mladino/