ZKDLJ-JSKD

  • Povečaj velikost črk
  • Privzeta velikost črk
  • Zmanjšaj velikost črk
Domov Obvestila Arhiv 20. MATIČIN VEČER: JOE, NAŠA AMERIŠKA ENCIKLOPEDIJA

20. MATIČIN VEČER: JOE, NAŠA AMERIŠKA ENCIKLOPEDIJA

Glasbena matica Ljubljana vabi na 20. MATIČIN VEČER bo v torek, 14. junija 2011, ob 20.00, Vegova ulica 5, Glasbena matica, Lajovčeva dvorana (III. nadstropje), Ljubljana.
 
Joe Valenčič ve vse o slovenski kulturi v ZDA. Ker  je že na-rojen vanjo in ji je vsa leta samoumevno zvest. In ker je ponosen na vse, kar so Slovenci v Ameriki kulturnega ustvarili, kar so ameriški kulturi prispevali. In ker je tako lepo radoveden in željan vsega, kar tam čez lužo diši po slovenskem. In ker zna po slovensko čutiti pa po ameriško misliti.
 
Joe Valenčič zna svojo vednost oblikovati in posredovati: v pisni obliki, v obliki filmov, z živo dokumentirano besedo, z očarljivimi neposrednimi stiki. To počne že desetletja, ves čas z mislimi na poti nekje med njegovo domovino in „starim krajem“.
 
Kaj pa mi vemo o tem našem Joeju?
Ta večer se nam bo razodel, kakršen je, zasebno in delovno. V tisti svoji okretni pojoči ameriški slovenščini, ki je že sama po sebi portret.
 
Z njim  se bodo Matičini večeri ob svojem majhnem jubileju poklonili tudi načelu enotnosti slovenskega kulturnega prostora.
 
Jože Humer
zadolžen za pripravljanje Matičinih večerov

Priponke:
Prenesi to datoteko (VABILO.pdf)VABILO.pdf[ ]102 Kb
 

Vsebine