ZKDLJ-JSKD

  • Povečaj velikost črk
  • Privzeta velikost črk
  • Zmanjšaj velikost črk
Domov Obvestila Arhiv PRAZNIK GLASBE

PRAZNIK GLASBE

21.6.2011 se bo v Ljubljani odvil Praznik glasbe po vzoru francoskega Fete de la Musique. Slovenski festival PRAZNIK GLASBE je celoviti kulturni dogodek usmerjen v promocijo slovenske glasbe in njenih ustvarjalcev, promocijo žive glasbe v primerjavi s posneto glasbo, vzpostavljanju odnosa tišina/glasba. PRAZNIK GLASBE je enodnevni festival na katerem se tako amaterski kot poklicni glasbeniki različnih žanrov brezplačno predstavijo na zunanjih prizoriščih v starem mestnem jedru (ulice, trgi, parki, mostovi, igrišča, in podobno) in na drugih lokacijah, ki so tisti dan v ta namen odprte za širšo javnost.

Celinka.si je v sodelovanju z MOL, oddelkom za kulturo, SIGIC ter Društvom Kapa prevzela organizacijo in koordinacijo dogodka. Lepo vas vabijo, da se iniciativi pridružite kot partnerji, medijski sponzorji, soorganizatorji, sponzorji, sodelavci, podporniki ipd.

Če bi želeli na promocijskih gradivih biti prisotni s svojim logotipom, vas prosijo, da svojo namero o sodelovanju izrazite do srede, 9.6.2011.

Za informacije, vprašanja so vam na voljo na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. ali pa na številkah:

040711352 Janez Dovč, produkcija, organizacija
031771223 Chantal van Mourik, odnosi z javnostjo, organizacija


V času Praznika glasbe bo v organizaciji SIGIC potekal tudi glasbeni sejem. Za več informacij o tem se obrnite na Barbara Švrljuga ( Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.

Predstavitev projekta in vabilo k sodelovanju spodaj v priponki!

S projektom PRAZNIK GLASBE se slovenski glasbeni ustvarjalci in mesto Ljubljana pridružimo priznani mednarodni iniciativi ‘Fête de la Musique’, ki poteka v več kot 100 državah in 340 mestih po celem svetu. Festival ‘Fête de la Musique’ se vsako leto odvija na dan poletnega solsticija, 21. junija, in že od prve edicije leta 1982 izpostavlja pomen raznolikost glasbene kulture za ohranitev in razvoj lokalnega, regionalnega in svetovnega kulturnega bogastva in tradicij. Slovenski festival PRAZNIK GLASBE je celoviti kulturni dogodek usmerjen v promocijo slovenske glasbe in njenih ustvarjalcev, promocijo žive glasbe v primerjavi s posneto glasbo, vzpostavljanju odnosa tišina/glasba.
PRAZNIK GLASBE je enodnevni festival na katerem se tako amaterski kot poklicni glasbeniki različnih žanrov brezplačno predstavijo na zunanjih prizoriščih v starem mestnem jedru (ulice, trgi, parki, mostovi, igrišča, in podobno) in na drugih lokacijah, ki so tisti dan v ta namen odprte za širšo javnost. PRAZNIK GLASBE je priložnost, da se glasbi odprejo neobičajna prizorišča kot so bolnice, domovi za starejše občane, muzeji, šole, in druge javne zgradbe.
Zaradi žanrske raznovrstnosti in odprtega značaja PRAZNIK GLASBE predstavlja odlično popestritev bogatega kulturnega in družabnega dogajanja v starem mestnem jedru tako za domačo publiko kot tudi za turiste, ki jim nudimo edinstven vpogled v slovensko glasbeno kulturo. Na različnih žanrsko opredeljenih, manjših prizoriščih po starem mestnem jedru in na glavnem odru na Prešernovem trgu se bodo skozi dan in zvečer predstavili glasbeniki, ki na ta način lahko izražajo svojo pripadnost in podporo slovenski glasbi. Za mlade glasbenike pa je PRAZNIK GLASBE predvsem možnost, da bogatijo izkušnje na področju glasbenega izražanja in ustvarjanja.

Ker PRAZNIK GLASBE izpostavlja pomen živih glasbenih nastopov stremimo k temu, da se na ta dan na čim večjem prostoru, čimveč prizoriščih ne predvaja glasba iz zvočnikov. Tudi izvajalci na ta dan praviloma nastopijo raje brez kot z ozvočenjem in izkoriščajo akustiko prostorov.
Dolgoročni cilj pobudnikov projekta PRAZNIK GLASBE je zagotoviti vsakoletni, enodnevni festival po temeljnih smernicah mednarodnega pokrovitelja ‘Fête de la Musique’ francoske organizacije ADCEP:
●     festival poteka vsako leto na isti dan, 21.6.;
●     festival je namenjen živi glasbi, glasbenikom, raznolikim glasbenim žanrom, amaterjem in profesionalcem;
●     vsi koncerti/nastopi so brezplačni za poslušalce. (So-)organizatorji se zavežejo k promociji žive glasbe in neprofitnemu delovanju;
●     festival je predvsem dogodek, ki se odvija na prostem, na ulici, v parkih, igriščih, itd. V kolikor se koncerti odvijajo v dvorani ali v drugem prostoru mora biti zagotovljen brezplačen dostop;
●     festival je priložnost, da se glasba pojavi na neobičajnih prizoriščih, kot so muzeji, bolnišnice in drugi javni prostori.


www.praznikglasbe.si
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.

Priponke:
Prenesi to datoteko (2011-PG-povabilo.pdf)2011-PG-povabilo.pdf[vabilo PRAZNIK GLASBE]995 Kb
 

Vsebine