ZKDLJ-JSKD

  • Povečaj velikost črk
  • Privzeta velikost črk
  • Zmanjšaj velikost črk
Domov Obvestila Arhiv VODOPIVCI ZLATI V VARNI

VODOPIVCI ZLATI V VARNI

Vodopivci se z mednarodnega tekmovanja v Varni (Bolgarija) vračajo s prvo nagrado v kategoriji moških in ženskih zborov ter drugim mestom na tekmovanju za veliko nagrado Varne.


Primorski akademski zbor Vinko Vodopivec pod vodstvom dirigenta Primoža Malavašiča je na mednarodnem tekmovanju za veliko nagrado Varne dosegel izjemen uspeh. V kategoriji moških in ženskih zborov so mladi Vodopivci dosegli prvo nagrado, v zaključnem delu, kjer so se pomerili najboljši zbori posameznih kategorij, pa odlično drugo mesto. Za las boljši od Slovencev so bili le predstavniki College Glee Cluba iz Filipinov, ki so skoraj popolni pevski predstavi dodali še zvrhano mero izvirnosti v zanimivih plesnih vložkih. Filipinci so se tako uvrstili v finale Velike nagrade Evrope, ki bo naslednje leto v Mariboru.

S tem priznanjem so Vodopivci potrdili, da veljajo za enega boljših moških zborov v Evropi, ne bojijo pa se niti ostre konkurence polprofesionalnih mešanih zborov iz tujine. Zlata plaketa iz Varne je le zadnja izmed številnih mednarodnih odlik, ki so jih dosegli v zadnjih letih, kar lahko štejemo za res izjemen uspeh, glede na to da se v študentskem zboru vsako leto zamenja dobršen del pevcev. »Vodopivski duh« je prevzel tako komisijo tekmovanja kot tudi publiko in naključne mimoidoče v bolgarski prestolnici turizma. Sproščeno vzdušje pred in po nastopu ter prepevanje slovenskih domoljubnih pesmi pa sta poskrbela za promocijo slovenske kulture tudi v tem delu stare celine. »Turneja je bila prijetna in sproščena kljub dolgi poti do Črnega morja. Zlato in drugo mesto sta lepi nagradi za čas in delo, ki smo ga pevci in dirigent vložili v priprave, zato ju s ponosom prinašamo domov«, dodaja predsednik zbora Matevž Červ.

Vodopivci so po odličnem nastopu že prejeli vabila v številne evropske države, zato že zdaj obljubljajo, da bodo še naprej spodbujali nacionalno zavest ter po svetu kar najbolje zastopali slovensko besedo in pesem.

alt

 

Vsebine