ZKDLJ-JSKD

  • Povečaj velikost črk
  • Privzeta velikost črk
  • Zmanjšaj velikost črk

LJUBLJANSKI ZBORI 2011

41. pregledno srečanje
 
V soboto, 5. marca 2011, se pričenja že 41. srečanje ljubljanskih zborov, na katerem bo nastopilo kar 71 pevskih zborov in vokalnih skupin, ki delujejo na območju mestne občine Ljubljana. V štirih dneh (5.3., 6.3., 26.3. in 27.3.) se bo zvrstilo osem koncertov, ki bodo potekali v Zavodu sv. Stanislava, in sicer po dva koncerta na dan, na enem koncertu pa se bo predstavilo največ devet zborov.

Srečanje bo strokovno spremljal doc. Marko Vatovec, dirigent in predavatelj na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Zbori tako po končanem srečanju pridobijo strokovno oceno, na podlagi katere svojo kvaliteto petja nedvomno izboljšujejo. Med nastopajočimi so tudi vsa velika imena zborovske glasbe pri nas, kot so Perpetuum Jazzile, Akademski pevski zbor Tone Tomšič, Mešani mladinski pevski zbor Veter, Vokalna akademija Ljubljana, Ljubljanski madrigalisti, Komorni zbor AVE …

Ljubljanski zbori je tradicionalna akcija Zveze kulturnih društev Ljubljana, ki pod svojim okriljem združuje okoli 130 ljubiteljskih kulturnih skupin, med njimi je največ ravno pevskih zborov in vokalnih skupin. Prav v teh skupinah navadno vzniknejo in umetniško dozorijo posamezniki, ki se kasneje podajo tudi na samostojno profesionalno pot na področju kulture. Zato je strokovna ocena, ki jo pridobijo na preglednih srečanjih tako pomembna, saj pomeni nekakšen smerokaz na nadaljnji ustvarjalni poti, hkrati pomaga tudi pri premagovanju morebitnih kreativnih blokad, saj konstruktivna kritika daje nov zagon in vzbuja željo po še boljših in kvalitetnejših produkcijah. Prireditev poteka v sodelovanju z Območno izpostavo JSKD Ljubljana.

Seznam nastopajočih.