ZKDLJ-JSKD

  • Povečaj velikost črk
  • Privzeta velikost črk
  • Zmanjšaj velikost črk
Domov Obvestila Arhiv ZLATA PLAKETA ZA LJUBLJANSKE MADRIGALISTE

ZLATA PLAKETA ZA LJUBLJANSKE MADRIGALISTE

Na 20. mednarodnem tekmovanju zborovske glasbe v Pragi je Mešani komorni zbor Ljubljanskih madrigalisti v konkurenci 36 zborov dobil zlato plaketo in zasedel drugo mesto v kategoriji mešanih zborov. Prejel je tudi prestižno odličje, veliko nagrado Petra Ebna za najboljšo izvedbo katerekoli skladbe tega češkega skladatelja in pometel s konkurenco 22 zborov. Ljubljanski madrigalisti so po mnenju mednarodne strokovne žirije izvedli zahteven in tehtno izbran program.

Že dvajseto zaporedno tekmovanje adventnih in božičnih pesmi je v začetku adventa med 26. in 27. novembrom gostila češka prestolnica pod častnim pokroviteljstvom župana. Tekmovanje je zbralo številne zbore dvanajstih evropskih držav, sodelovala pa sta tudi dva singapurska zbora. Poleg Ljubljanskih madrigalistov se je odlično odrezal tudi slovenski Vox carniolus z Jesenic, ki je osvojil zlato priznanje in Mešani zbor Koral Laško, ki je v kategoriji komornih zasedb dobil srebrno odličje.

Poleg tekmovalnega nastopa so zbori prepevali tudi na festivalskem delu tekmovanja. Ljubljanski madrigalisti so se širši javnosti s slovensko ljudsko in umetno pesem predstavili na staromestnem trgu Prage ob odprtju božično-adventnega sejma. V decembru zbor čakajo koncerti zabavne glasbe, spomladi pa snemanje nove zgoščenke in obeležitev 20. obletnice delovanja društva.

Utrinke iz Prage in tekmovanja si lahko ogledate tukaj.

 

Vsebine