ZKDLJ-JSKD

  • Povečaj velikost črk
  • Privzeta velikost črk
  • Zmanjšaj velikost črk
Domov Obvestila Arhiv Telo/glas/besedilo/gib

Telo/glas/besedilo/gib

ZKD Ljubljana organizira enodnevno gledališko delavnico z naslovom TELO/GLAS/BESEDILO/GIB, ki bo potekala 8.5.2010 s pričetkom ob 9.uri v veliki dvorani Španskih borcev na Zaloški 61 v Ljubljani. Seminar je za člane ZKD Ljubljana brezplačen, za nečlane pa kotizacija znaša 20 EUR. Pohitite s prijavami, ker je število udeležencev omejeno:)

Namen seminarja je hitri pregled tehnik in metod, ki nam pomagajo pri izoblikovanju gledališkega monologa/gledališke igre, predvsem pa pri harmoniziranju vseh psihofizičnih potencialov igralca: telo, glas, gib, tekst, čustveni naboj. Pristop k delu bazira v glavnem na tehnikah šole Jacquesa Lecoqa, pa tudi ostalih velikanov gledališke igre. V seminarju (10 ur) bi poskušali izoblikovati gledališki monolog/situacijo skozi transpozicijo zunanjih dinamik (predvsem delo z glasbo) in njihove aplikacije na igralca/igralko, (doziranje dinamik, itd.)

Seminar bo vodila dramska igralka, pisateljica, pesnica, prevajalka in gledališka pedagoginja Maja Gal Štromar. Več informacij o seminarju in strokovni mentorici najdete v priponki.

Foto: Damjan Švarc

Priponke:
Prenesi to datoteko (gledališki seminar_2010.doc)gledališki seminar_2010.doc[ ]27 Kb
 

Vsebine