ZKDLJ-JSKD

  • Povečaj velikost črk
  • Privzeta velikost črk
  • Zmanjšaj velikost črk
Domov Obvestila Arhiv BR6 (Rio de Janeiro): koncert vokalne sambe in bossa nove

BR6 (Rio de Janeiro): koncert vokalne sambe in bossa nove

Sambe in bossa nove atraktivnega brazilskega a cappella seksteta BR6 se po lanskih odmevnih koncertih s Perpetuum Jazzile vračajo v Slovenijo!

Po uspešni oktobrski turneji na Japonskem, kjer je R6 izdal svoj novi CD album, se v okviru evropske turneje z novim koncertnim programom mudi tudi v Ljubljani. Privlačna zasedba iz Rio de Janeira, ki jo sestavljajo altistka Crismarie Hackenberg, tenorja Deco Fiori in Marcelo Caldi, bariton Andre Protasio, bas Simô in vokalni tolkalist Naife Simões, se posveča kreativnim jazzovskim a cappella aranžmajem popularne brazilske glasbe. Barvitemu žanru, sicer znanemu tudi pod kratico MPB, so se BR6 prvič posvetili na albumu z imenom »Musica Popular Brasilera A Cappella«, ko so za svoje harmonične priredbe, polne elementov sambe, pred časom s strani CASA (Contemporary A Cappella Society of America) v kategoriji a cappella svetovne glasbe prejeli nagrado za najboljši album. Kasneje pa so v Braziliji izdali svoj drugi album z naslovom »Here To Stay«, na katerem so zbrali izvirne a cappella priredbe mojstrovin največjih skladateljev 20. stoletja – Georgea Gershwina in svojega genialnega someščana Toma Jobima. Album je bil spomladi lani izbran za najboljši jazz a cappella album leta. Oktobra letos pa je BR6 na japonskem trgu izdal svoj tretji CD album z imenom "Bossa A Cappella", kjer je navdušil občinstvo tudi s serijo koncertov.
Nakup vstopnic v vseh poslovalnicah Petrola, Kompasa, Big Banga, 3DVA Trafike, v Hiši vstopnic v CityParku in EuroParku, na blagajnah Hale Tivoli, Križank in Kina Šiška. Prek interneta jih lahko kupite na www.eventim.si, www.vstopnice.com, www.koncerti.net. Za več informacij pokličite 01 420 50 00 (klicni center) ali 041 517 560 (organizator: Perpetuum Jazzile).

 

Vsebine