ZKDLJ-JSKD

  • Povečaj velikost črk
  • Privzeta velikost črk
  • Zmanjšaj velikost črk
Domov Medijsko središče Mediji o nas

VABILO DRUŠTVOM K SODELOVANJU V TEDNU LJUBITELJSKE KULTURE 2022

Spoštovani ustvarjalke in ustvarjalci!

Vrsto let že poteka akcija promocije ljubiteljske kulture, zato vas v Zvezi kulturnih društev Slovenije in na Javnem skladu Republike Slovenije za kulturne dejavnosti tudi letos vabimo k sodelovanju v Tednu ljubiteljske kulture 2022. Po obdobju, ki zaradi epidemioloških razmer kulturni ni bilo najbolj naklonjeno, je zopet čas, da se kultura ponovno izpostavi in izrazi v vsej svoji lepoti, polnosti in raznolikosti. Tudi zato naj bo Teden ljubiteljske kulture, ki je letos posvečen filmski dejavnosti, praznik, ki bo osvetlil ljubiteljsko ustvarjanje v najbolj žlahtni luči.

Kulturna društva in posamezni kulturni ustvarjalci se k Tednu ljubiteljske kulture pridružite tako, da svoje dogodke, ki jih boste izvedli med 20. majem in 19. junijem  prijavite na spletni strani www.tlk.jskd.si. Prijavljeni dogodki bodo promovirani na spletni strani Tedna ljubiteljske kulture, obenem pa tudi  opravičeni plačila prispevkov SAZAS in IPF. Izžrebane prijavljene dogodke bomo tudi bogato nagradili (vikend paket v Termah 300, brezplačna JSKD izobraževanja, majice, itd. )

Poleg dogodkovnika in nagradnih iger lahko na spletni strani najdete tudi vnaprej oblikovane plakate in ostale grafične podobe (zavihek TLK 2022 ->CGP TLK 2022), za katere vas vabimo, da jih uporabite pri promociji in oblikovanju promocijskih gradiv.

Teden ljubiteljske kulture je eden tistih projektov, ki nas povezuje v veliko družino ljubiteljev kulture. Ravno to je razlog, da se mora letos še toliko bolj slišati slogan ljubiteljstva: Več kot nas bo, bolj bomo opazni!

Vabljeni k sodelovanju.

Naj živi kultura!

Tomaž Simetinger,

Predsednik Zveze kulturnih društev Slovenije