ZKDLJ-JSKD

  • Povečaj velikost črk
  • Privzeta velikost črk
  • Zmanjšaj velikost črk
Domov Članstvo in statut Statut ZKD Ljubljana

LJUBLJANSKI ZBORI 2022

Spoštovani.

Z velikim veseljem in globokim spoštovanjem do vas, drage pevke in cenjeni pevci in do zborovske glasbe, vam posredujemo razpis za nastop / sodelovanje na glasbeni reviji / območnem srečanju odraslih pevskih zasedb, LJUBLJANSKI ZBORI 2022.

Organizator je skupaj skupaj s strokovno podporo s strani g. Damijana Močnika pripravili strategijo/okvirni scenarij izvedbe tradicionalnega srečanja odraslih pevskih zasedb - Ljubljanski zbori 2022 v spremenjeni in prilagojeni obliki, ki nam ob upoštevanju vseh odlokov za zajezitev širjenja virusa omogoča korektno izvedbo manjših koncertov v okviru srečanja.

V ta namen smo v Zavodu sv. Stanislava rezervirali niz terminov, v okviru katerih bomo lahko varno izvedli posamezne koncerte. Koncerti bodo krajši, število vseh nastopajočih pa na posameznem koncertu ne bo smelo preseči številke 120, kar praktično pomeni, da se bo na enem koncertu lahko prestavilo maksimalno 4–5 pevskih zasedb. Publika je v trenutnem scenariju izključena. Bodo pa koncerti v primeru odsotnosti publike prenašani preko spletne platforme Facebook.

V nadaljevanju vam posredujemo rezervirane termine in e-prijavnico za prijavo na Ljubljanske zbore 2022.
______________________________

TERMINI:
sreda, 9. marec: od 18.00 dalje
petek, 11. marec: od 17.00 dalje
sobota, 12. marec: cel dan
nedelja, 13. marec: cel dan
sreda, 16. marec: od 17.00 dalje
četrtek, 17. marec: od 17.00 dalje
petek, 18. marec: od 17.00 dalje
sobota, 19. marec: cel dan
nedelja, 20. marec: cel dan
______________________________

PRIJAVA:
Če želite sodelovati in nastopiti na reviji Ljubljanski zbori 2022, izpolnite E-PRIJAVNICO, ki se nahaja na spletni povezavi:
PRIJAVNICA: TUKAJ

Prosimo vas, da ob prijavi označite vsaj dva termina, ki bi bila ustrezna za nastop vaše zasedbe. Strokovna služba OI JSKD Ljubljana si pridružuje pravico razporeditve nastopajočih (vsekakor pa se bomo potrudili, da bomo prisluhnili vašim željam).

ROK ZA PRIJAVO: četrtek, 20. januar 2022.

Program/spored vašega nastopa nam boste posredovali naknadno v mesecu februarju.
______________________________

Osnovni namen revije Ljubljanski zbori 2022 je srečevanje in prepevanje ter dodatna podpora pri preživetju zborovske dejavnosti, nikakor pa ni namenjena kakršnemukoli ocenjevanju, razporejanju ipd. Bistvena komponenta festivala je svetovalna podpora, ki bo zagotovo v ospredju/glavnini smisla pevskih srečevanj, druženj tudi v prihodnjem obdobju.

Zavedamo se, da je Covid temeljito zarezal, posegel v zborovsko dejavnost in da bo potrebno kar nekaj časa, da se odlična zborovska kondicija iz začetka leta 2020 povrne. Skupaj se bomo potrudili, da se vrne čimprej in verjamemo, da se tudi bo.

Organizator: Strokovna služba JSKD OI Ljubljana in ZKD Ljubljana.