ZKDLJ-JSKD

  • Povečaj velikost črk
  • Privzeta velikost črk
  • Zmanjšaj velikost črk
Domov Obvestila Arhiv 71. LETNA PLESNA PREDSTAVA AKADEMSKE FOLKLORNE SKUPINE FRANCE MAROLT

71. LETNA PLESNA PREDSTAVA AKADEMSKE FOLKLORNE SKUPINE FRANCE MAROLT

Akademska folklorna skupina France Marolt vabi na 71. letno plesno predstavo Radosti in trpkosti pót, ki bo v nedeljo 19. maja ob 19.00, v Linhartovi dvorani Cankarjevega doma. Ples in delo sta dve aktivnosti človeka, ki si morda na videz nasprotujeta, a sta se od nekdaj medsebojno dopolnjevali. Zadovoljstvo v plesu terja tudi svoj napor  in trpek pòt dela je ob uspešnem zaključku nagrajen z radostjo.

Letna predstava Radosti in trpkosti pót bo posegla v svet, kjer se stikata delo in ples ob različnih priložnostih.  Akademska folklorna skupina France Marolt bo popeljala obiskovalce tako od tradicionalnih, danes že ne obstoječih oblik dela v kmečkem okolju, do dela in plesa, ki ga je prinesel čas industrializacije. Predstava bo za vse nostalgike postregla z nekaj koreografijami, ki so bile na repertoarju Akademske folklorne skupine France Marolt že pred desetletji. Po drugi plati pa bodo mlajši koreografi njeno rdečo nit nadgradili tudi s temami, ki doslej na odru še niso bile uprizorjene. Pot, ki bo tako radostna kot polna trpkosti naporov, bo raziskovala delo na kmetih in gibanje v tovarnah, kjer so kovali železo ali zvijali cigarete. Obiskovalce bo ta pót peljala med pisarje, ki so svojimi peresi in papirjem  skrbeli, da je vse potekalo nemoteno. In ne nazadnje del predstave namenjen tudi delu v prostem času, kjer so si posamezniki lahko kakšen priboljšek poskrbeli tudi z lovljenjem in prodajo žab.
Z razmislekom o odnosu dela in plesa snovalci koncerta odpirajo pomembno temo, ki je tako v preteklosti, kot še danes, zaznamovala kulturo plesa in dela tako na Slovenskem kot širše. Maroltovci bi radi tudi tokrat stopili korak naprej in vas vabimo, da se nam na tej póti, polni potu, pridružite.

Priponke:
Prenesi to datoteko (Vabilo.pdf)Vabilo.pdf[ ]5071 Kb
 

Vsebine