ZKDLJ-JSKD

  • Povečaj velikost črk
  • Privzeta velikost črk
  • Zmanjšaj velikost črk
Domov Obvestila Arhiv ZAMEJSKI IN ČEZMEJNI DOGODKI

ZAMEJSKI IN ČEZMEJNI DOGODKI

V soboto, 13.4. ob vabi KIS – Kmečka izobraževalna skupnost koroške kmete na skupen ogled spomladanskega sejma v gorenjski Komendi.

V soboto, 13.4. ob 11:00 bo naš partnerski Klub Korošcev – Ljubljana skupaj s celovškim Club tre popoli v Centrisu v Šentjanžu v Rožu pričel s svojo priljubljeno, že 25. "Koroško kuharijo". Mesta za štedilniki in za mizami so menda že zasedena, a najbolj zvedavi in ješči še lahko povprašate na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.  

V soboto, 13.4. ob 20:30 bosta v domu na Bukovju v Števerjanu v okviru revije »Primorska poje« dva zbora v program svojega nastopa spet vključila po eno koroško ljudsko pesem.

V ponedeljek, 15.4. ob 11:00 se bo v Štihovi dvorani ljubljanskega Cankarjevega doma Festival sodobnih umetnosti mladih »Transgeneracije« začel s predstavo Starejše gledališke skupine SPD »Bilka« iz koroškega Bilčovsa. Vseeno mladi ansambel, ki je na lanskih Transgeneracijah prejel priznanje žirije za predstavo »Pasji dnevnik«, bo tokrat nastopil z znano igro Simone Semenič »Mi, evropski mrliči« v režiji stalnega gosta na Koroškem Sebastjana Stariča. Režiser je sicer osnovno besedilo temeljito oklestil in ga priredil za štiri igralce, dopolnil pa ga je z glasbo, ki jo je izbral oziroma posebej napisal Dejan Došlo. Na začetku predstave tako zadoni zmagovalna pesem z Evrovizije leta 1990 »Insieme: 1992«, igralci pa se na oder primajejo kakor pohabljenci. Simbol za invalidnost Evrope? A medtem ko gledalec ob besedilu in prizorih nemalokrat obnemi in išče razlago za prikazano, nikakor ne more mimo tega, da se navdušuje nad igro mladih Bilčovščanov – Ane-Marije Ogris-Martič, Leonarda Krušica ter Erika in Roka Selana (stari so od 16 do 21 let). Skupino vodita Jana Hedeniki in Rok Selan. - Igra, ki jo bo glasbeno spremljal zbor slovenskega študenskega kluba, je traja 70-minut in je primerna za starost od 16. leta naprej. Brezplačne vstopnice pri blagajni CD! Dodatne informacije in rezervacije: 01 24 17 161, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. .

V ponedeljek, 15.4. ob 20:30, bo v Kulturnem domu v Gorici (ul. Brass, 20 - Italija) na sporedu peta oz. zadnja uprizoritev letošnje abonmajske sezone SSG na Goriškem, in sicer predstava Agnieszke Jakimiak »Hitchcock«, v režiji Weronike Szczawińske, v produkciji Slovenskega mladinskega gledališča iz Ljubljane. Predstava bo opremljena z nadnapisi v italijanskem jeziku. Informacije in rezervacije: +39 0481 33288 ali Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. .


Na veliko sredo, 17.4. ob 19:30 bodo v Slovenski filharmoniji v Ljubljani krstno izvedli delo maestra Uroša Lajovica „Poglavje iz Pasijona (koroškega bukovnika) Andreja Schusterja Drabosnjaka“. Solisti bodo: Marta Močnik Pirc (Marija - sopran), Dejan Vrbančič (kronist - tenor), Jože Vidic (Jezus - bariton); na orgle bo igral Gregor Klančič, pel bo Mešani zbor AVE (zborovodja Alenka Podpečan), Orkester Akademije za glasbo Ljubljana bodo sestavljali profesorji in študenti, koncertni mojster: Vasilij Meljnikov, dirigent: Uroš Lajovic. V prvem delu velikonočnega koncerta bodo zaigrali še „Inventiones ferales“ skladatelja Uroša Kreka s solistko violinistko Lano Trotovšek (*1983).

 

Vsebine