ZKDLJ-JSKD

  • Povečaj velikost črk
  • Privzeta velikost črk
  • Zmanjšaj velikost črk
Domov Kulturna društva Likovne skupine

LIKOVNO DRUŠTVO RAJKO SLAPERNIK

LIKOVNO DRUŠTVO RAJKO SLAPERNIK
Rožna ulica 27
1000 Ljubljana  

Kont. os.:

Srna Mandič, predsednica

Telefon:

051 425 725

Tajnica:

Zvonka Pacek

Telefon:

031 625 811

e-mail:

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.

Web:

https://www.facebook.com/LikovnoDrustvoRajkoSlapernik/

 

Pavle Ščurk – podpredsednik društva (mobi 041 758 320, e-mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. )

"12.8.2000 je preteklo 25 let od smrti prijatelja ljubiteljskih umetnosti in prvega ustanovitelja amaterske slikarske šole Ivan Rob po vojni leta 1948 v Ljubljani, akademskega slikarja Rajka Spalernika."

Takole so začeli prvi člani društva pobudo o ustanovitvi Likovnega društva Rajko Slapernik in nadaljevali:

"Pobudo za ustanovitev tega društva, ki bo nadaljevalo njegovo ustvarjalno pot, dajemo v zahvalo in spomin na učitelja - likovnega umetnika, ki je s svojo dejavnostjo na področju slovenske likovne umetnosti in spomeniškega varstva, še posebej na področju ljubiteljskega likovnega ustvarjanja vtisnil viden pečat v slovenskem kulturnem prostoru in postavil izhodiščne temelje organiziranim ljubiteljskim likovnim dejavnostim, ki so se kasneje razvile v pravo ljubiteljsko gibanje."

V Likovnem društvu Rajko Slapernik sodeluje trenutno več kot petdeset članov. Ob pomoči in strokovnem sodelovanju ducata častnih članov, znanih slovenskih likovnih umetnikov, se dobivajo na strokovnih, s praktičnimi primeri podkovanih srečanjih, vsak prvi in tretji ponedeljek v mesecu. Srečanja in debatni večeri so v njihovi lastni, mali galeriji v Rožni ulici 27 v Ljubljani.