ZKDLJ-JSKD

  • Povečaj velikost črk
  • Privzeta velikost črk
  • Zmanjšaj velikost črk
Domov Kulturna društva Likovne skupine

DRUŠTVO LIKOVNIKOV LJUBLJANA


Naslov:

Društvo likovnikov Ljubljana
Dunajska 405
1231 Ljubljana Črnuče

 kon. os.:

Maja Gostinčar, predsednica

Milan Šubic, podpredsednik

e-pošta:

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.

Telefon:

041 861 633   

Društvo likovnikov Ljubljana je bilo ustanovljeno leta 1970. Do danes se je razvilo v najbolj množično in po svojih dejavnostih najbolj razvejano društvo tovrstne ljubiteljske kulture v Sloveniji.

Društvo ima na široko odprta vrata za vse likovne ustvarjalce in druge ljubitelje, ki jih ta dejavnost zanima, ne glede na starost in poklic. Število članov društva se približuje številki 200. Včlanjeni so slikarji, kiparji, grafiki in drugi ljubitelji te umetnosti, ki s svojimi strokovnimi izkušnjami sodelujejo pri upravljanju društva.

Med svojimi dejavnostmi društvo koordinira razstavno dejavnost likovnih skupin ljubljanskih kulturnih društev v Likovni galeriji v Črnučah, vsega nekaj nad 230 likovnih samorastnikov.

Najbolj razgibana osnovna likovna dejavnost je v obliki organiziranih skupinskih likovnih delavnic, ex temporov in razstav. Člani se vsaj enkrat na mesec družijo ob odprtjih razstav, dvakrat letno pa organiziramo srečanja ob začetkih likovnih delavnic, ki so postala zelo dobro obiskana.

Društvo posebno pozornost posveča strokovnemu izobraževanju. V likovni šoli smo zastavili dolgoročni program, petletno izobraževanje. Do zdaj se je v obliki raznih tečajev izobraževalo okrog 50 članov vsako leto. Izobraževanje vodijo priznani akademski slikarji, mentorji, ki nas spremljajo tudi na strokovnih ekskurzijah
.