ZKDLJ-JSKD

  • Povečaj velikost črk
  • Privzeta velikost črk
  • Zmanjšaj velikost črk
Domov Obvestila Aktualno VABILO DRUŠTVOM K SODELOVANJU V PROJEKTU SOPA

VABILO DRUŠTVOM K SODELOVANJU V PROJEKTU SOPA

Nacionalni inštitut za javno zdravje vabi k sodelovanju kulturna društva v okviru projekta SOPA – Skupaj za odgovoren odnos do pitja alkohola. Namen je spodbujanje zdravega načina življenja v okviru lastnih dejavnosti. Projekt SOPA se v letih 2018 – 2020 izvaja v 18-ih lokalnih skupnostih, v katerega so vključeni izvajalci iz različnih področij – šport, kultura, dobrodelnost, duševno zdravje ipd.  

Društva lahko sodelujete s promocijo gradiv SOPA na svojih nastopih, razstavah, koncertih, s sodelovanjem na dogodkih SOPA, morda celo s pripravo produkcije na temo alkoholne problematike v Sloveniji ali nasploh zdravega sloga življenja. Sodelovanje je honorirano, vključuje pa tudi določene obveznosti, kot je udeležba na sestankih, usposabljanjih, priprava poročila, ipd. 

Več informacij o projektu, možnostih sodelovanja, obveznostih izvajalcev ter honorarjih si lahko preberete v prilogi, kjer je navedena tudi kontakta oseba, na katero se lahko obrnete v primeru kakršnih koli nejasnosti ali morebitnih vprašanj. 

Sodelovanje kulturnih društev je v omenjenem projektu zelo zaželjeno in priporočljivo, saj snovalci in odgovorni za projekt SOPA s strani Nacionalnega inštituta za javno zdravje vidijo v ljubiteljski kulturi velik potencial v skrbi za aktivno, kreativno, angažirano, s tem pa za bolj zdravo in polno življenje.