ZKDLJ-JSKD

  • Povečaj velikost črk
  • Privzeta velikost črk
  • Zmanjšaj velikost črk
Domov Kulturna društva Gledališke skupine

ŠODR TEATER


Naslov:
ŠODR Teater
Prušnikova 99
1210 Ljubljana - Šentvid
Kont. os.:
Tina Tavčar
Telefon:
e-mail:
spletna stran:
040-472-224 (Tina)
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.
www.sodr-teater.com
Ostali kontakti: Petra Grünfeld 041-922-632

 

ŠODR teater. Urban, skoraj garažni teater. Nastanjen v Šentvidu. 20 minut iz Centra. Nastal je konec leta 2007, vrelo pa je že prej.

Na odru premierno uprizorimo najmanj en projekt na sezono, novim idejam pa ni videti konca. Ustvarjamo kvalitetno. Iz radovednosti, upora in mladostne inercije. In ker znamo veliko povedati - tistemu, ki hoče slišati. Borba proti neumnosti, nesramnosti in čemernosti se nam ne zdi boj z mlini na veter. Komerciala, za razliko od drugih zadev, ni za nas. Predstave ustvarjamo s profesionalnimi režiserji, a vedno skozi druženje, kritično premlevanje, brainstormanje in improvizacije. Z neustavljivo medsebojno kemijo.

Za nas je gledališče vesolje, v katerem sodobni človek išče vrednote, odgovore in dober žur. Kdor v njem ustvarja, je glasen, pa čeprav šepeta. Šepetamo pa bolj malo! V svojih projektih se naglas, včasih kar malo zahrbtno, sprašujemo: je reality show dobra izbira za preživljanje prostega časa? Kako močno so študentje na Aškerčevi kričali enainsedemdesetega? Alternativa ali mainstream? Metelkova ali Top? Che ali papež? Dedek Mraz ali Božiček? Elka ali Zmago? Sploh obstaja pravilni odgovor? Važno ga je argumentirati.

Mi to počnemo na odru – na svoj način. VEČ