ZKDLJ-JSKD

  • Povečaj velikost črk
  • Privzeta velikost črk
  • Zmanjšaj velikost črk
Domov Kulturna društva Gledališke skupine

ŠENTJAKOBSKO GLEDALIŠČE LJUBLJANA


Naslov:
Šentjakobsko gledališče Ljubljana
Krekov trg 2
1000 Ljubljana
 
1000 Ljubljana
Kont. os.:
Saša Strnad
Telefon:
(01) 231 28 60 ali 031/ 225 230
e-pošta:
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.
web:
http://www.sentjakobsko-gledalisce.si/

Kljub vse bolj neprijaznim časom za prostovoljne ljubiteljske dejavnosti, Šentjakobsko gledališče Ljubljana že 90 let vztraja pri svojem poslanstvu. Organizirano kot društvo združuje okrog 150 članov, ki v sodelovanju s poklicnimi gledališkimi ustvarjalci in mentorji vsak trenutek svojega prostega časa posvečamo odrskemu ustvarjanju in prijetnemu druženju v okviru svojega kulturnega udejstvovanja. V svoje vrste leto za letom sprejemamo številne nove, predvsem mlajše člane, katerim naša dejavnost nudi raznolike možnosti za aktivno in kakovostno preživljanje prostega časa, mnogim pa pomeni tudi prve ustvarjalne korake na njihovi kasnejši poklicni poti. Bilo bi premalo prstov na obeh rokah, če bi hoteli našteti vse izjemne gledališke ustvarjalce, ki so zrasli prav iz šentjakobskih vrst.

Programsko je bilo Šentjakobsko gledališče vedno naravnano v bolj lahkotne, komedijske vsebine, k predstavam za otroke in mladino ter predvsem zadnje čase tudi k projektom, ki iz takih ali drugačnih razlogov ne najdejo prostora v drugih gledališčih. Bili smo tudi eni prvih, ki smo se upali spoprijeti s tako zahtevnim žanrom, kot je muzikal. Da so bile te odločitve pravilne in da se tudi med nepoklicnimi igralkami in igralci da dobiti veliko nadarjenih pevk in pevcev, plesalk in plesalcev kaže nekaj izjemno uspešnih tovrstnih uprizoritev v zadnjih 10 letih.

Zavedamo pa se, da se od stare slave, kljub požrtvovalnemu prostovoljnemu delu, ne da (pre)živeti, zato so naši načrti in snovanja usmerjeni v vedno nove, še zahtevnejše in kakovostnejše gledališke izzive. K temu nas silijo tudi vedno bolj zahtevni pogoji delovanja in ustvarjanja. Seveda naše dejavnosti ne bi bilo brez velikodušne finančne podpore MOL, JSKD in zadnje čase tudi vedno večjega števila donatorjev in sponzorjev. A prav slednjih je še vedno premalo, da bi uresničili vse svoje drzne sanje in načrte. Zato vabljeni v našo družbo vsi, ki bi morda skozi podpiranje naše dejavnosti videli tudi svoje poslovne interese in priložnosti. VEČ