ZKDLJ-JSKD

  • Povečaj velikost črk
  • Privzeta velikost črk
  • Zmanjšaj velikost črk
Domov Obvestila Arhiv ZNANI PREJEMNIKI PRIZNANJ ZKDL

ZNANI PREJEMNIKI PRIZNANJ ZKDL

Znani so dobitniki priznanj Zveze kulturnih društev Ljubljana za dosežke in uspehe na področju ljubiteljske kulture v Ljubljani. V razpisanem roku je prispelo 9 predlogov, prejemniki priznanj pa so naslednji:


ZLATO PRIZNANJE prejme:
Bojan Vister – za izjemen prispevek na področju ljubiteljskega gledališča, za obsežen igralski opus ter dolgoletno predano in vestno delo na mnogih področjih v Šentjakobskem gledališču Ljubljana.

SREBRNO PRIZNANJE prejmejo:
Vida Šega – za dolgoletno delovanje in zborovsko udejstvovanje v Glasbeni matici Ljubljana, kjer je s svojo predanostjo in požrtvovalnostjo pomembno prispevala k boljšim pogojem dela v društvu z vidika strokovnosti, organizacije in vodenja društva.
Pevsko društvo Lek – za 40 let uspešnega delovanja na področju zborovske glasbe doma in v tujini, kjer je prejelo tudi nekaj mednarodnih nagrad in priznanj.

BRONASTO PRIZNANJE prejmejo:
Brane Kopač – za dolgoletno predano delo kot igralec, organizator in predsednik društva Blaž Potočnikova čitalnica ter pobudnik, režiser in soustvarjalec uspešnega projekta oz. glasbeno – gledališke predstave »En godec nam gode«
Igor Hribar – za dolgoletno predano in prostovoljno delo na področju organizacije, aktivnega članstva ter glasbenega ustvarjanja v AFS France Marolt, s čimer je pomembno prispeval k uresničevanju programov in ciljev društva.
Lojze Šporar – za dolgoletno delo v društvu KUD Svoboda Črnuče, kjer je s predanostjo zborovskemu petju ter nesebičnim razdajanjem energije v vodenju društva pomembno prispeval k boljšim pogojem društvenega delovanja ter razvoju in napredku v kulturi in umetnosti v svojem okolju.

ČASTNO PRIZNANJE prejme:
Janez Stergar – za izjemne zasluge na področju čezmejnega sodelovanja in krepitev vezi med koroškimi Slovenci in domačimi kulturnimi ustvarjalci ter dolgoletnega prostovoljnega delovanja v Klubu koroških Slovencev. 


PODELITEV PRIZNANJ

Podelitev priznanj bo v ponedeljek, 5.2.2018 ob 19.00 v atriju Mestnega muzeja Ljubljana na Gosposki 15. Vljudno vabimo vse člane in članice kulturnih društev, ustvarjalce, prijatelje kulture in vse ostale zainteresirane, da se nam pridružite na svečanem dogodku, kjer bomo nagrajencem podelili zaslužene listine ter pripadajoče kipce - Ljubljanske piskače. Kulturni program bo popestrila Vokalna skupina Domen, goste in nagrajence pa bo nagovorila predsednica Zveze kulturnih društev Slovenije, gospa Mija Aleš. Svojo udeležbo potrdite do ponedeljka, 29.1.2018 na tel. 040160514 ali na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. - Maja Papič, sekretarka.

Zapisnik odbora za priznanja ter vabilo v prilogi  spodaj. 

Vsebine