ZKDLJ-JSKD

  • Povečaj velikost črk
  • Privzeta velikost črk
  • Zmanjšaj velikost črk
Domov Kulturna društva Mešani pevski zbori

VOKALNA SKUPINA BeJazzy

Naslov 

Kulturno društvo BeJazzy
Teslova ulica 61
1000 Ljubljana

Kont. os.  Vojko Pirc ali Ksenja Pirc
e-pošta:      Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.  
Telefon:     031 390 236

Facebook stran:  https://www.facebook.com/vs.bejazzy/Začetki zasedbe segajo v leto 2013, ko je velika skupina nekdanjih pevcev dobila povabilo, da obogatijo slovesni koncert ob 30-letnici Komornega zbora Gaudeamus, zdaj Perpetuum jazzile na velikem odru ljubljanskih Stožic. Neusahnjena ljubezen do jazz a cappella zborovskega petja je skupino pevk in pevcev pod vodstvom Ksenje Pirc pognala na pot, sprva pod imenom Perpetuum Gaudeamus, kasneje pa izbrala novo ime in se 23. decembra 2014 z ustanovitvijo Kulturnega društva BeJazzy polno vključila v kulturno dogajanje.

Vokalna skupina BeJazzy je mešana družba pevcev, mlajših in starejših glasov, ki jih ljubiteljsko druži strast do a cappella jazz petja. Njihov repertoar bogati predvsem vokalni jazz in zabavna glasba v zborovski preobleki. Izvajajo svojevrsten, pester program skladb slovenskih in tujih skladateljev. Izbor pesmi bogatijo tudi z lastnimi avtorskimi priredbami, obujanjem zimzelenih melodij in skladb starih mojstrov jazza, prirejenih za mešane vokalne skupine.

Vokalna skupina BeJazzy redno sodeluje na območni reviji Ljubljanski zbori ter drugih prireditvah v organizaciji svoje zveze ZKDL in Javnega sklada za kulturne dejavnosti. Vsako sezono Vokalna skupina BeJazzy pripravi več lastnih celovečernih koncertov, kjer širi krog stalnih in zvestih poslušalcev. Na koncertih Vokalna skupina BeJazzy vsako leto pripravi in predstavi tudi nekatere že pozabljene skladbe, s katerimi pevci nastopajo v okviru Tedna kulture, Praznika glasbe in drugih prireditev ter bogatijo različne slovesnosti. V smeri bogatitve kulturne podobe se skupina dobrodelno predstavlja tudi publiki, ki jim je obisk koncertnih dvoran onemogočen zato pripravlja nastope v domovih starejših in bolnišnicah.

V letu 2016 so pevci sodelovali tudi na Sozvočenjih, kjer so za nastop s pevsko zgodbo Noč nad Ljubljanico avtorici, zborovodkinji Ksenji Pirc namenili posebno priznanje.

Vokalna skupina BeJazzy se predstavlja tudi na spletu, kjer lahko poslušamo Noč nad Ljubljanico ter njihove izvedbe znanih slovenskih popevk in tujih evergreenov.

Polet in temperament Vokalne skupine BeJazzy vse od ustanovitve razvija in krepi njihova idejna in umetniška vodja, zborovodkinja Ksenja Pirc.

alt