ZKDLJ-JSKD

  • Povečaj velikost črk
  • Privzeta velikost črk
  • Zmanjšaj velikost črk
Domov Obvestila Arhiv KONCERTI GALLINA DELUX

KONCERTI GALLINA DELUX

Vokalna skupina Gallina vabi na koncerte Gallina deLux v okviru projekta Izrazi štirih: 16.11. ob 19.30 (Desni atrij Mestne hiše), 20.11. ob 19.30 (Atrij ZRC SAZU), 26.11. ob 19.00 (Čitalnica NUK-a), 30.11. ob 19.30 (Atrij Mestnega muzeja Ljubljana).

Vokalni sestav, ki ustvarja pod imenom Gallina, je nastal konec leta 2010. Gallina veliko pozornosti namenja izvajanju slovenske ljudske in umetne glasbe, skladbam svetovne zborovske literature od renesanse do sodobnosti, skladbam zlatega časa slovenske popevke, na repertoarju pa se najdejo tudi tuje skladbe vokalnega jazza in popa. Še posebej pomembno poslanstvo skupine je spodbujanje skladateljev k ustvarjanju novih skladb in s tem k bogatenju ženske vokalne in zborovske zakladnice.

S koncerti Gallina deLux, v sklopu projekta Izrazi štirih, se Gallina v letošnjem letu predstavlja na različnih atraktivnih lokacijah Mestne občine Ljubljana in drugod po Sloveniji. Naslov projekta Izrazi štirih se nanaša na štiridelno zasnovan program v katerem Gallina slovensko ljudsko glasbo povezuje s tujimi ljudskimi in slovensko sodobno glasbo s slovenskimi popularnimi skladbami. S tem slovensko ljudsko glasbo umeščamo v širši kontekst svetovne glasbe, slovensko glasbo sodobnih avtorjev pa povezujemo z glasbo slovenske popevke, saj so avtorji obeh področij posegali ali še posegajo po besedilih istih avtorjev. Na koncertih bodo izvedene prav za to priložnost napisane novitete slovenskih skladateljev Alda Kumarja in Andreja Makorja.

Koncerti Gallina deLux arhitekturno in akustično atraktivne  prostore s pomočjo oblikovanja svetlobe povezujejo z glasbenim vzdušjem posameznih skladb raznolikega programa, s poudarkom na ustvarjalnosti slovenskih avtorjev. Svetloba iz arhitekture izpostavi posamezne detajle, hkrati pa podpira vzdušje in atmosfero posameznih skladb, s čemer deluje kot povezovalni element med arhitekturo in glasbo.

V Gallini pod umetniškim vodstvom Ane Erčulj pojejo Maša Simčič, Živa Kolenc, Ana Plemenitaš in Višnja Fičor.

http://gallina.si/


 

Vsebine