ZKDLJ-JSKD

  • Povečaj velikost črk
  • Privzeta velikost črk
  • Zmanjšaj velikost črk
Domov Obvestila Arhiv PEVSKA DELAVNICA Z DIEGOM BARRIOSOM ROSSOM

PEVSKA DELAVNICA Z DIEGOM BARRIOSOM ROSSOM

Med 9. in 25. majem 2017 se lahko udeležite pevske delavnice z Diegom Barriosom Rossom, ki bo na Vegovi ulici 5 (Glasbena matica, Lajovčeva dvorana).PEVSKA DELAVNICA Z DIEGOM BARRIOSOM ROSSOM

Ljubljana, 9.–25. 5. 2017


Rok za prijave: 30. 4. 2017 

Urnik:
Torek, 18.00–19.30 in petek, 18.30–20.00          
Lokacija: Ljubljana, Vegova ulica 5, Glasbena matica, Lajovčeva dvorana
Število terminov: 12 pedagoških ur (45 minut)
Cena: 60 EUR
Število udeležencev: od 8 do 12

Predstavitev programa:
Petje sestavljajo različni elementi: dihanje, kontrola mišic, ki sodelujejo pri tvorbi glasu, vokalna tehnika, fizična in psihična dispozicija.

Delavnica se začne z ugotavljanjem pravilnega položaja telesa pri petju in z učenjem dihanja s prepono. Naslednja pomembna stopnja so vaje vokalne tehnike, ki razvijejo mišice grla, odkrijejo rezonatorje telesa in izboljšajo tvorbo tona. Delali bomo tudi na repertoarju, kjer bomo, poleg pridobljenega tehničnega znanja, dodali še interpretacijo in odrski nastop.

Delavnica ponuja model treninga pevca s celovitim pristopom do te umetnosti. Petje je več razsežnostna umetnost, pri kateri sodeluje več nivojev ustvarjalnosti in zavesti. Večino časa bodo učenci posvetili tehniki, kar je osnovni pogoj za pevčev vokalni razvoj. Cilj delavnice je pridobiti tudi znanja na drugih področjih, ki pomembno sooblikujejo pevsko izkušnjo: odrska pojavnost, samopodoba, ustvarjalnost s pozitivnim pristopom, sproščenost, osredotočenost in osebno izražanje.

Ciljna skupina:
Delavnica je namenjena vsem pevcem, solistom ali zboristom, ki želijo raziskovati osnovne elemente petja. Nudi možnost za sodelovanje pevcev vseh generacij.

PRIJAVNICA

 

Vsebine