ZKDLJ-JSKD

  • Povečaj velikost črk
  • Privzeta velikost črk
  • Zmanjšaj velikost črk
Domov Kulturna društva Vokalne skupine

VOKALNA SKUPINA AKAPEL'CA


Naslov:

Voklana skupina Akapel'ca
Ulica Marka Šlajmerja 15
1000 Ljubljana

Kont. os.:

Matej Hajdinjak

e-naslov:

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.

 

Poznate glasbilo, ki doni kot kontrabas, žvrgoli kot piščal, brenka kot kitara, sopiha kot saksofon ali poje kot violina, zraven pa si po potrebi daje ritem kot navaden ali afriški boben? Seveda ga, gre za človeški glas. Vokalna skupina Akapel'ca ljubiteljsko raziskuje in ustvarja svet vokalne glasbe a cappella, pri kateri celotno glasbo brez kakršnekoli instrumentalne spremljave ustvarjajo pevci s svojimi glasovi. Najprej, leta 1995, nas je bilo dvanajst, sčasoma pa se je oblikovala skupina enajstih pevcev: dovolj številna za bogato zvočno sliko in ravno prav majhna, da vsak od nas ključno prispeva k zvoku in da se brez težav razvrstimo na majhnem odru jazzovskega kluba.


Pojemo zato, da bi zabavali občinstvo, zato je naš repertoar poln pesmi, pri katerih poslušalci ne morejo mirno sedeti na stolih: pop, rock, evergreeni, srednjeveške trubadurske, etno pesmi ...

V času od nastanka skupine pa do danes smo imeli številne koncerte po vsej Sloveniji, v večjih in manjših klubih, dvoranah, peli smo na prireditvah in otvoritvah novih objektov in razstav. Bili smo gostje radijskih postaj in snemali prispevke za televizijo in radio. Gostovali smo v Berlinu, se udeležili glasbene delavnice na Madžarskem ... Skratka, imamo se fajn!