ZKDLJ-JSKD

  • Povečaj velikost črk
  • Privzeta velikost črk
  • Zmanjšaj velikost črk
Domov Obvestila Arhiv NOVO VODSTVO AKADEMSKE FOLKLORNE SKUPINE FRANCE MAROLT

NOVO VODSTVO AKADEMSKE FOLKLORNE SKUPINE FRANCE MAROLT

Spoštovane folklornice in folklorniki,

sporočamo, da ima Akademska folklorna skupina France Marolt novo vodstvo. V.d. umetniškega vodje je v ponedeljek, 24.10., postal Anže Kerč, predsednica društva pa Nika Rožanc.Anže Kerč (1992) je dolgoletni folklornik, plesalec in pevec ter po izobrazbi diplomirani nemcist in zgodovinar, zadnjih 6 let pa aktiven član AFS France Marolt. Plesno pot znotraj folklorne dejavnosti je začel pri FS Iskraemeco Kranj. Pri študiju zgodovine se je posvetil predvsem raziskovanju plesne kulture meščanstva na Slovenskem v 19. stoletju. Sodeloval je v Plesnem inkubatorju, maroltovskem projektu pod mentorstvom dr. Tomaža Simetingerja in ustvaril koreografije za letne plesne predstave v Cankarjevem domu in druge nastope.

Nika Rožanc (1993) je članstvo pri AFS France Marolt pričela pred 4 leti in hitro postala aktivna članica. Je dolgoletna članica ene izmed najstarejših folklornih društev na Slovenskem, FD Anton-Jože Štrafela Markovci. Kot diplomirana tržna komunikologinja je na Maroltu prevzela vlogo vodje odnosov z javnostmi, lansko leto pa je bila podpredsednica. Z ekipo 6 članov izvršnega odbora bo društvo vodila v 69. sezoni.

Nika in Anže sta na voljo na naslednjih kontaktih

-- NIKA ROŽANC:  Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. ; 031-551-592

-- ANŽE KERČ:  Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. 031-256-318


Na tej točki izrekamo iskreno zahvalo dr. Tomažu Simetingerju za 6-letno umetniško vodenje društva. Skupina je pod njegovim vodstvom nenehno premikala meje v folklorni umetnosti, njegovi avtorski koncerti pa so folkloro prikazali v povsem novi, zanimivi, sveži umetniški luči. Dr. Simetinger ostaja v aktivnem stiku s skupino kot svetovalec in mentor projekta Plesni inkubator. Zahvaljujemo se tudi dosedanji predsednici Luciji Firbas, ki je skupino vodila 2 leti.

 

Vse dobro,

maroltovci

 

Vsebine