ZKDLJ-JSKD

  • Povečaj velikost črk
  • Privzeta velikost črk
  • Zmanjšaj velikost črk
Domov Kulturna društva Ženski pevski zbori

ŽENSKI PEVSKI ZBOR PEVSKEGA DRUŠTVA ROŽMARIN DRAVLJE


Naslov:

Pevsko društvo Rožmarin Dravlje
Draveljska 44
1117 Ljubljana

Kont. os.:

Nevenka Šalej

Telefon:

051 319 429

E-naslov:

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.

Pevsko društvo Rožmarin Dravlje je bilo ustanovljeno  leta 1998. Ženski pevski zbor je pravzaprav deloval že od leta 1995, vendar pod okriljem Društva upokojencev Dravlje. Društvo še danes deluje kot ženski pevski zbor.

Aktivnost zbora je zaživela, ko je taktirko prevzel prof. France Demšar. Po njegovi smrti je bila zborovodkinja Mira Cimperle, ki je žal tudi kmalu preminula in zbor je dobil novega zborovodjo Renata Dremlja. Od leta 2006 zbor uspešno vodi Marko Tiran.

Po njegovim vodstvom je zbor zelo napredoval. V teh letih je priredil številne koncerte: vsakoletne premierne koncerte, koncerte ob jubilejih, koncerte v domovih starejših in koncerte v večih slovenskih zdraviliščih. Zbor nastopa na številnih prireditvah, predvsem v domačem kraju Dravlje, kakor tudi drugod. Udeležuje se srečanj “Ljubljanskih zborov” v Ljubljana-Šentvidu, sodeluje pri projektu “Po Prešernovih stopinjah” in se udeležuje Tabora slovenskih pevskih zborov v Šentvidu pri Stični. 

Društvo je  organizator srečanja draveljskih pevskih zborov  in skupin “Dravlje pojejo”, ki bo leta 2017  že osmo.

Pevke  združuje ljubezen do lepega zborovskega petja. Prepevajo predvsem slovenske ljudske pesmi in tako ohranjajo  našo kulturno dediščino. Posežejo pa tudi po umetniških pesmih in pesmih drugih narodov. 


Priponke:
Prenesi to datoteko (Predstavitev PD Rožmarin.doc)Predstavitev PD Rožmarin.doc[ ]122 Kb