ZKDLJ-JSKD

  • Povečaj velikost črk
  • Privzeta velikost črk
  • Zmanjšaj velikost črk

ŽENSKI PEVSKI ZBOR ROZKA USENIK

Naslov:

KUD Šentvid nad Ljubljano
ŽePZ Rozka Usenik
Prušnikova 99
1210 Ljubljana - Šentvid

Kont. os.:

Alenka Kocjan

E-pošta:

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.

Telefon:

01 580 28 67

 

Začetki ženskega pevskega zbora Rozka Usenik so se pričeli pred letom 1975, ko se je skupina mladih deklet priložnostno srečevala ob raznih prireditvah, potem pa so sklenile, da se bodo redno srečevale in bogatile svoje pevsko znanje.

Na kaj smo še posebej ponosne? Na snemanje za glasbeni arhiv Radia Slovenija, ko smo posnele protestantske pesmi uglasbene na besedila Primoža Trubarja in Jurija Dalmatina, na sodelovanje na pevskih delavnicah Europa Cantat na Madžarskem in Španiji, kjer smo se predstavile z izvirnim programom slovenskih narodnih pesmi zapetih v nošah slovenskih pokrajin. V letu 2003 pa smo skupaj še z nekaterimi ženskimi zbori in pihalno godbo slovenske vojske v Cankarjevem domu izvedle prireditev posvečeno 150- letnici rojstva Vincenta Van Gogha pod dirigentskim vodstvom Milivoja Šurbka.

Zborov repertoar obsega umetno in ljudsko pesem od renesanse, baroka, romantike do sodobnih skladb iz domače in svetovne glasbene zakladnice. S tem programom zbor uspešno nastopa doma in v tujini, udeležil se je tudi nekaj tekmovanj (Naša pesem - Maribor, Praga Cantat - Praga, Musica Mundi - Dunaj), kjer je zbor s svojim petjem navdušil tudi komisije, saj so se pevke s teh tekmovanj vrnile s priznanji. Kljub številnim obveznostim, ki jih imajo tako v službenem kot privatnem življenju, pevke najdejo čas za vaje in učenje novih skladb ter pripravo vsakoletnega božičnega in premiernega koncerta ter drugih nastopov.