ZKDLJ-JSKD

  • Povečaj velikost črk
  • Privzeta velikost črk
  • Zmanjšaj velikost črk
Domov Kulturna društva Ženski pevski zbori

ŽENSKI PEVSKI ZBOR IVAN CANKAR

Naslov:

KUD Ivan Cankar
Kolodvorska 6
1000 Ljubljana

 


Kont. os.:

Antonija Škufca

Telefon:

01/519-41-44

Korenine pevskega zbora Ivan Cankar segajo še v čase pred drugo svetovno vojno. Razvil se je iz nekdanjega pevskega zbora »Slavec«. Poleg petja je to zelo ugledno društvo uprizarjalo tudi spevoigrice. V poznejših leti je zaradi starosti in smrti mnogih članov iz društva nastal upokojenski mešani pevski zbor Ivan Cankar, leta 1991 pa je iz istih razlogov zbor postal samo še ženski, z 12 pevkami. V sezoni 2001-02 smo se številčno okrepile in »pomladile« s petimi mlajšimi upokojenkami.

V vsem času so se v zboru pogosto menjavali pevovodje. Mirko Premrl, Mavricij Slatner, Lovro Korenčan, Anton Vračko so nas uspešno vodili, dolgo pa nas je vodila naša najstarejša aktivna glasbenica v zboru – Anica Špan.

Poleg vsakomesečnih popoldanskih koncertov po domovih za starejše občane prirejamo samostojne brezplačne koncerte po željah »naših naročnikov«, kot sta bila v sezoni 2002-03 npr.: KUD Vodnikova domačija in KUD Serafin v Zavodu Polhograjska graščina. Z našimi nastopi, kjer pojemo narodne pesmi tudi štiriglasno, popestrimo razneskupščine, občne zbore in druge prireditve nekaterih četrtnih skupnosti in društev upokojencev.

Vsako leto sodelujemo na reviji Ljubljanski pevski zbori v Zavodu sv. Stanislava v Šentvidu pri Ljubljani in na pevskem taboru v Šentvidu pri Stični.

Nekaj starejših pevk želi prenehati z aktivnim sodelovanjem v zboru, zato smo se odločile, da POVABIMO MEDSE NOVE GLASOVE – morda že v zborovskem petju izkušenih pevk, po možnosti mlajših upokojenk Zato kličemo:

MLAJŠA TRETJA GENERACIJA, PRIDRUŽI SE NAM! PRISRČNO VABLJENA

Zborovodja: Jože Gačnik