ZKDLJ-JSKD

  • Povečaj velikost črk
  • Privzeta velikost črk
  • Zmanjšaj velikost črk
Domov Kulturna društva Likovne skupine

ŽENSKI PEVSKI ZBOR BARJE

Naslov: Brglezov štradon 9, 1000 Ljubljana

Kontaktna oseba: Normal 0 21 false false false SL X-NONE X-NONE Ivanka Hočevar Istenič
mobi: 041 325 752
E-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.


Ženski pevski zbor Barje je neprofitna sekcija v okviru Kulturno prosvetnega društva Barje, ki deluje nepretrgoma že devet let. V njem smo zbrane krajanke Barja z željo, da s petjem ohranjamo slovensko narodno izročilo in bogatimo naš barjanski kulturni prostor. Naše kulturno poslanstvo temelji na ohranjanju slovenskih ljudskih pesmi iz naše bogate kulturne dediščine. To je vodilo pri oblikovanju naših programskih vsebin za nastope ob različnih priložnostih in različnih udeležencih prireditev. Vseskozi povečujemo nabor pesmi, ki jih predstavimo našim obiskovalcem koncertov v občinskem in tudi regijskem prostoru. V zboru je stalno od 26-27 članic in ocenjujemo, da je to optimalno število članic za naš zbor.

Zgolj nastopanje na različnih prireditvah ni naš glavni in edini namen in cilj. Pomembno nam je tudi naše skupno druženje, na katerem se pogovorimo tudi o našem veselju in tudi o težavah, ki jih imamo. Rade smo skupaj, zato tudi v našem zboru skoraj ni osipa.

Za naše uspehe ima velike zasluge tudi naš bivši zborovodja Jurij Štrbenk, ki ga je, zaradi njegove nove zaposlitve, nadomestil mladi Klemen Jerinc. Oba  odlikuje izredna prizadevnost, strokovnost, vztrajnost, potrpežljivost, spoštljivost, prijaznost in še bi lahko kaj našteli. Pomembno je, da smo kljub razlikam v letih skupaj dober tim. Kljub temu, da je zbor številčno popolnjen, pa so vrata za potencialne nove članice vedno odprta.